Vincent Van Quickenborne: "Als burgemeester kan ik een betere papa zijn"

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 17:24

Zes weken lang trekt Krant van West-Vlaanderen naar de Wetstraat. We brengen telkens een partijvoorzitter samen met een West-Vlaams kopstuk van die partij voor een uitgebreid gesprek over de nationale en lokale politiek, hun onderlinge band en hoe ze straks West-Vlaanderen willen veroveren.

"Het land heeft opnieuw goesting gekregen. Daar mogen we fier op zijn." Gwendolyn Rutten klonk euforisch tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD deze week. Ambitieus ook. Een gebrek aan ambitie kan je liberalen nooit verwijten, alleen rastalenten maken het dan waar. In 2012 verbaasde Vincent Van Quickenborne de Kortrijkzanen en de rest van Vlaanderen door Stefaan De Clerck opzij te schuiven als burgemeester. Voorzitter Gwendolyn Rutten slaagde er twee jaar later in om haar partij de Vlaamse regering in te onderhandelen. "We hebben een mirakelvoorzitter", reageerde Van Quickenborne toen. In haar nieuwjaarsspeech loofde Gwendolyn Rutten de man die van Kortrijk "de ondernemingsvriendelijkste gemeente" van Vlaanderen heeft gemaakt. Open VLD wil ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober doorgaan op dat elan. "Alleen met de vingers aan de knoppen kun je het verschil maken", vindt Vincent Van Quickenborne.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!