Verwarring en onzekerheid rond woonproject in Beselare

Robyn Eeckhout, Andy Veeckman, Chhristophe Zole, Rik Cleenewerck, Wendy Pattyn, Sandrine Vandevoorde, Hannelore Blondeel en Luk Hoflack verspreidden folders op het dorpsplein. (foto ZB)
Redactie KW

Volgens oppositiepartij InSamenSpraak heerst er rond het woonproject op de markt van Beselare verwarring en onzekerheid. In een flyer, verdeeld in de Hekseparochie, wordt om duidelijkheid gevraagd.

“Het schepencollege van burgemeester Dirk Sioen wil een woonproject realiseren op de markt van Beselare. Hiervoor wil Dirk Sioen het oud gemeentehuis, de oude pastorij, de hoekwoning op het marktplein, de woning in de Wervikstraat (Madeleintjes) én de bouwgronden in de Warden Oomlaan verkopen aan een projectontwikkelaar”, zo meldt InSamenSpraak.

Vier woonblokken

“De projectontwikkelaar wil er vier woonblokken realiseren, goed voor 37 wooneenheden met 12 bovengrondse en 38 ondergrondse parkeerplaatsen. De gevels van de oude pastorij en het oud gemeentehuis zullen verdwijnen”, aldus InSamenSpraak.

Van de beloofde 1 miljoen euro blijft amper de helft over

“De mobiliteit zal voor het grootste deel gebeuren langs de Kloosterlaan. Zowel het schoolverkeer, verkeer voor Bondgenootje als het woon-werkverkeer zal voorbij komen in de schoolomgeving van VBS De Biesweide. Als dit project door de gemeente goedgekeurd wordt, dan zal het centrum van Beselare voor vele jaren een bouwwerf zijn, want de woonblokken worden pas gerealiseerd als er voldoende wooneenheden verkocht zijn”, weet Andy Veeckman.

Kostenplaatje

“Op de gemeenteraad van november 2018 heeft burgemeester Dirk Sioen ten stelligste beloofd dat de gemeente haar eigendommen niet zou verkopen voor minder dan 1 miljoen euro om dit woonproject te realiseren. De projectontwikkelaar biedt echter maar 705.000 euro voor alle eigendommen. Bovendien moet de gemeente de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een openbaar park op zich nemen. Wij schatten dat de aanleg van zo’n park niet kan onder de 200.000 euro. De jaarlijkse onderhoudskosten van dit park ramen we op 15.000 euro.”

“Van de 1 miljoen euro die Dirk Sioen in november 2018 op de gemeenteraad beloofd heeft, blijft er dus nog slechts 505.000 euro over”, vervolgt Andy Veeckman. “Als de jaarlijkse kost van het onderhoud van het openbaar park daar nog van afgetrokken wordt, komen we zelfs nog niet aan de helft van wat de burgemeester enkele maanden geleden beloofde. De enige die vandaag zijn centen reeds op zijn bankrekening heeft staan, is de verkoper van de oude woningen in de Warden Oomlaan. En dat is Dirk Sioen, burgemeester van Zonnebeke, die zijn eigendommen verkocht heeft aan het OCMW van de gemeente Zonnebeke. Wij vragen dan ook aan elke Beselarenaar maar ook de Groot-Zonnebekenaar, wat ze denken van het project, want zij zullen het financieel gelag betalen.”

(NV1)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier