Verrassingskandidaat op voorlaatste plaats bij N-VA in Roeselare is… Dieter Carron

Dieter Carron, tussen lijsttrekker Bart Delaere (links) en lijstduwer Brecht Vermeulen (rechts). © Stefaan Beel
Jos Remaut

De plaats die oorspronkelijk voor Daniël Vanden Berghe zou zijn, is nu ingevuld door een jongere, en wat voor een : Dieter Carron is immers de zoon van Philip en de broer van Annelies Carron, figuren die tot voor kort altijd het mooie weer hebben gemaakt bij Open VLD maar uit de actieve politiek zijn gestapt.

Dieter Carron is 31 jaar. Hij woont in Beveren, met z’n vrouw Sophie Vercaigne en hun drie kinderen.

Hij groeide op in Roeselare en liep lagere school in Beveren. Daarna volgde hij voortgezet onderwijs in Roeselare. In Aalst behaalde hij zijn een bachelor bouwkunde en voegde daar een diploma vastgoedmakelaar aan toe. “In die tijd was ik ook preses van de studentenclub ‘A Gogo’, vertelt hij. “Al toen ik studeerde, wist ik dat ik wou en zou ondernemen. Ik richtte dan ook onmiddellijk na mijn studies mijn eigen vastgoedkantoor op. Een jaar later studeerde mijn vrouw Sophie af als vastgoedmakelaar en kwam zij als zaakvoerder het kantoor versterken.”

Bij ons thuis was aan politiek doen de normaalste zaak en de liberale gedachte werd ons met de paplepel ingegeven. Ik ben altijd bijzonder ondernemend geweest. Ik ben dus een doe-mens en ik wil vooral niet aan de zijlijn staan. Het modern Vlaamse, democratische en liberaal-conservatieve gedachtengoed van de N-VA sluit het best aan bij mijn eigen politieke voorkeur. Hardwerkende mensen moeten volgens mij beloond worden voor hun inspanningen. Het verhaal van rechten én plichten, van vrijheid én verantwoordelijkheid en van een humaan, maar streng asiel- en migratiebeleid. En vooral de duidelijke lijn. Dat is wat mij al enige tijd aanspreekt bij de N-VA.”

Dieter is bestuurslid van voetbalclub Dosko Beveren en als rasechte Beverenaar vindt hij dat de senioren in Beveren tekort worden gedaan. “Beveren heeft geen woonzorgcentrum en onze oudste inwoners zijn verplicht om uit te wijken naar Roeselare, Rumbeke of de Zilverberg.” Daar wil hij alvast verandering in zien.