Verrassende nieuwkomers op N-VA-lijst verkiezingen in Lendelede

Gudrun Debrabandere. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Het bleef rond de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een hele tijd stil bij N-VA Lendelede, maar nu pakt de partij op de verkiezingslijst toch uit met enkele verrassende nieuwkomers. “We werkten de voorbije maanden heel hard om onze lijst rond te krijgen en dat is ons op twee plaatsen na al goed gelukt”, zegt voorzitter Erwin Danis.

“Er is nog geen volgorde van de kandidaten opgemaakt, dat gebeurt pas begin juli”, zegt Erwin. “Maar we willen nu toch al enkele nieuwe namen bekend maken: Marnic Vandenbroucke, echtgenoot van thuisverpleegkundige Josefien Hanssens – Gudrun Debrabandere, de echtgenote van Tom Lagae van het zakenkantoor Lagae-Debrabandere in de Winkelsestraat en voorzitter van de Gezinsbond, organisator van de jaarlijkse rommelmarkt – Koen Vervaecke die in een vorige legislatuur in de gemeenteraad zetelde voor Jong-Lendlee – Kurt Vansteenkinste, sportief manager van FC Lendelede en vader van profvoetballer Jannes, die momenteel bij Roda JC speelt – Caroline Soreyn, de echtgenote van Mario Cottyn – Heidi Desmedt – Martin D’Haene en mijn dochter Lore Danis. De huidige gemeenteraadsleden Jan Gheysens, Jean-Claude Villez en Els Moerkerke doen ook weer mee.”

Coalitie

Eén van de nieuwkomers is Gudrun Debrabandere, een heel bekende dame in Lendelede en dochter van wijlen eerste schepen voor de toenmalige CVP Jozef Debrabandere.

“Mijn vader was wel CVP’er, maar ook heel Vlaamsgezind”, zegt Gudrun. “We zijn thuis trouwens ook zo opgevoed. Mijn man Tom en ikzelf voelden ons altijd al echte Vlamingen. We hadden al sympathie voor de N-VA en dat ik nu op die lijst sta, zal veel mensen die mijn man en mij goed kennen niet verwonderen. Ik ben zeker niet anti-CD&V, maar vind het niet goed als Lendelede bestuurd wordt door één partij. Ik zou veel liever een coalitie zien. Hopelijk kunnen we daar met N-VA voor zorgen en kan de gemeente door een coalitie bestuurd worden in de volgende legislatuur.”

(IB)