Veel nieuwsgierigen op ultrakorte gemeenteraad in Houthulst

Er waren opvallend veel toeschouwers. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Veel aanwezigen hoopten meer nieuws te krijgen over wie burgemeester wordt, maar CD&V communiceert daarover pas later.

Amper twee dagen na de verkiezingen was er alweer een gemeenteraad in Houthulst. Niet dat er heel grote knopen moesten doorgehakt worden. Op de agenda stonden vooral formaliteiten zoals de goedkeuring van de financiële verdeelsleutel 2019 van de hulpverleningszone Westhoek en andere plichtplegingen rond intergemeentelijke samenwerkingen. De gemeenteraad was na 15 minuten dan ook afgelopen.

Desondanks was de raadszaal goed volgelopen met toeschouwers. Wellicht had een aantal onder hen gehoopt te weten te komen wie de volgende burgemeester wordt. CD&V mag zondag dan wel een absolute meerderheid behaald hebben, doordat burgemeester Ann Vansteenkiste minder voorkeurstemmen behaalde dan twee schepenen – Joris Hindryckx en Jeroen Vandromme – komt haar positie onder druk te staan.

Normaal zou het CD&V-bestuur meteen na de gemeenteraad bijeenkomen om de knoop door te hakken, maar Jeroen Vandromme liet voor aanvang van de gemeenteraad aan de pers weten dat er die avond zeker geen nieuws zou komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier