Vanessa De Latter is de nieuwe voorzitter van SP.A Diksmuide

Vanessa De Latter belandde via de liefde in Diksmuide. (foto MVO)
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SP.A stelde de kersvers verkozen voorzitter zichzelf voor. Vanessa De Latter liet duidelijk merken dat ze als ‘aangespoelde’ trots was om voorzitter te mogen zijn van een team met een waaier aan capaciteiten, kwaliteiten en ideeën. Samen willen ze van Diksmuide een stad maken waar iedereen zich thuis voelt.

“Ik ben geboren in Kortrijk op 16 maart 1980”, steekt Vanessa De Latter van wal. “Na mijn middelbare school heb ik een opleiding ergotherapie gevolgd en ben nu aan de slag als ergotherapeut in een woonzorgcentrum in Oostende. Daar werk ik vooral met personen met dementie. Het is de bedoeling dat de mensen nog zoveel mogelijk zelf doen en zeker niet dat we hen te veel gaan afnemen. Ik ben de liefde gevolgd en belandde zo in Diksmuide. Samen met mijn partner Jo Hoornaert brengen we drie kinderen groot. Jo steunt mij volledig in het politieke engagement.”

Als kind is Vanessa opgegroeid in een rood nest. “Mijn vader Jean-Pierre was ook actief in de politiek van de SP.A-afdeling Lauwe-Menen-Rekkem. Daarna werd ik daar zelf bestuurslid. De liefde bracht mij zo’n 2,5 jaar geleden naar Diksmuide. Onmiddellijk rolde ik hier in het bestuur van de SP.A”, vervolgt Vanessa. “Als ik even nadenk over waar ik zelf het accent zou willen leggen, dan denk ik dat het belangrijk is om oog te hebben voor elke Diksmuideling binnen de stad en de deelgemeenten. We moeten voelen wat er leeft en nodig is bij de inwoners en hierop inwerken, zoals bijvoorbeeld de nood aan kinderopvang, een nieuwe evenementenzaal, buurtwerking,…”

Levensgenieter

In haar vrije tijd is Vanessa een levensgenieter, die graag uit gaat eten. “Maar mijn grote hobby is politiek. Dat is altijd al zo geweest”, lacht Vanessa. “Ik ben een heel sociaal persoon en probeer zoveel mogelijk ons gezin te betrekken bij evenementen. Als voorzitter vind ik het belangrijk om mijn verantwoordelijkheid te nemen en wil daar ook de nodige tijd in steken. Ik ben er klaar voor om samen met de nieuwe ploeg van SP.A Diksmuide aan de slag te gaan.”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier