Vanaf 2019 gemeenteraad van Kortemark online te beluisteren

Redactie KW

Het nieuwe decreet lokaal bestuur vraagt dat er vanaf begin volgend jaar zowel een zittingsverslag alsook notulen dienen opgesteld te worden.

Het zittingsverslag kan vervangen worden door een audio- of audiovisuele opname van de openbare zitting van de gemeenteraad. Er werden micro’s aangekocht en een opnamesysteem. Het audiobestand wordt daarna op de gemeentelijke website geplaatst en zal dienst doen als zittingsverslag. De besloten vergadering wordt evenwel niet opgenomen.

Ten gevolge hiervan dient het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad te worden aangepast. Er werd voor gekozen om dit nu al in november te doen, zodat het audiosysteem nog 2 zittingen kan proefdraaien. Met dit nieuwe systeem kan enkel de voorzitter aan het woord zijn en één iemand anders die door de voorzitter wordt aangeduid.

Mark Pollentier (N-VA) kon dit alleen maar toejuichen: “Eindelijk openbaarheid van bestuur, we zullen dit punt dus zeker goedkeuren. Het was uiteindelijk de N-VA die al lang vragende partij was en met dit voorstel al veel vroeger op de proppen kwam.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier