Vakbonden niet akkoord met de salarissen van de adjuncten in Tielt

11/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/05/18 om 19:46

De vakbonden kanten zich tegen de voorgestelde salarissen voor de adjunct-algemeen directeur en de adjunct-financieel directeur van de stad Tielt. "Een loonsverhoging van meer dan 10 % vinden wij onaanvaardbaar naar de rest van het personeel toe", zeggen de syndicale vertegenwoordigers, die willen dat het andere stadspersoneel meer maaltijdcheques krijgt.

Normaal had de gemeenteraad donderdag die nieuwe salarisschalen moeten goedkeuren, maar het bewuste punt 4 werd afgevoerd omdat de wettelijke overlegtermijn van 30 dagen nog niet rond was. Het nieuwe organisatievoorstel voor de top van de stadsadministratie zelf werd wel goedgekeurd. Het nieuwe plaatje komt er in het licht van de samensmelting van stadsbestuur en OCMW op 1 januari 2019. Daarin kan er maar één grote baas zijn en dat wordt de algemeen directeur van de stad. Een functie die toegewezen is aan huidig stadssecretaris Hendrik Vandenbruwane, die deze promotie meteen ook verzilverd ziet met een loonopslag van 30 %.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!