Op de lijst van N-VA is een familieonderonsje terug te vinden: vader en twee zonen De Kerpel. Guy (72) is de vader; Jorg (42) en Uli (43) zijn de twee zonen. Stéphanie Clarysse trekt de lijst. De verdere volgorde: Uli De Kerpel, Nancy Ternier, Paul Van de Meutter, Nine Caubergh, Glenn Scheldeman, Natascha Vandendriessche, Benny Godderis of Tatiana Doas Santos Costa, Lisa Verbanck, Leen Philips, Jorg De Kerpel, Guy De Kerpel en lijstduwer Romain Wullems.

Uli De Kerpel: "Lijsttrekker Stéphanie Clarysse en ikzelf hebben een goed en sterk team bij elkaar gebracht, zodat we samen met een volledige groep vol vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 kunnen gaan. In het huidig beleid kunnen wij ons als inwoners niet meer vinden, en daarom gaan we resoluut voor een andere koers, samen met N-VA."

"Vleterenaars ergeren zich vooral aan werkzaamheden die in het honderd lopen. Wij zijn voorstaander van het uitbreiden van een sociale woonzone, alsook van de uitbreiding van de bedrijfsterreinen waar er betaalbare panden dienen te komen voor startende ondernemers. Enkel zo kan men nieuwe, jonge, startende en bestaande ondernemers in onze gemeente houden en dit komt zeker onze gemeente ten goede. Meer ondernemers betekent meer werkgelegenheid en een jeugd die in onze gemeente zal blijven en niet zal vluchten naar de grotere steden zoals Ieper en Poperinge. Enkel zo kunnen we de leegloop en de vergrijzing stoppen in onze gemeente", klinkt het bij N-VA Vleteren.

"Voor onze jeugd zouden we graag meer faciliteiten creëren om zich te ontspannen of aan sport te doen, maar niet te vergeten een uitbreiding van onze fietspaden zodat onze jeugd veilig van en naar school kan. De veiligheid van onze kinderen is van allergrootste belang. Zij zijn immers onze toekomst! Voor de senioren zou er een park moeten komen met rustbanken om gezellig te keuvelen en het sociaal contact te verbeteren. Wij voorzien ook de mogelijkheid om hierbij een marktplein te creëren waar verschillende activiteiten kunnen worden gehouden", zo gaat het partijprogramma verder.

(AHP-FT RVL)