Unieke reizigerskoffer onder nieuwe aanwinsten voor Eperon d’Or in Izegem

Zowel de koffer als de schoenen zijn na al die jaren nog in schitterende staat. © VADU
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maart aanvaardde de Izegemse gemeenteraad een hele reeks aanwinsten voor het stadsmuseum Eperon d’Or. Onder die schenkingen zit ook een unieke reizigerskoffer.

“Onder de aanwinsten zitten ook nu weer heel wat waardevolle collectiestukken”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA). Eperon d’Or krijgt elk jaar heel wat schenkingen te verwerken. “In 2017 waren dat opnieuw tientallen aanwinsten, zowel aankopen als schenkingen van mensen buiten Izegem en uiteraard ook van veel Izegemnaars.”

“Een blikvanger onder de schenkingen is een unieke reizigerskoffer, gevuld met tien paar schoenen met gevlochten bovenleders. Eperon d’Or was hierin gespecialiseerd tegen het einde van de jaren 1950”, verduidelijkt de schepen.

“De koffer werd aangetroffen op de zolder in het ouderlijk huis Vandommele in de Brugstraat en geschonken door Rik Vandommele en zijn familie. Zowel de koffer als de schoenen zijn na al die jaren nog in schitterende staat. De band tussen de koffer en Eperon d’Or maakt deze aanwinst echt wel bijzonder en uniek”, besluit schepen Himpe.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier