Ultieme wissel in Kuurnse gemeenteraad: voorzitter moet forfait geven na val

Eric Lemey vervangt de ongelukkige Frans Ramon als gemeenteraadsvoorzitter. © OV
Redactie KW

Opvallend beeld, donderdagavond in de gemeenteraadszaal van Kuurne. Niet Frans Ramon (Groen) leidde de debatten, maar wel Eric Lemey van N-VA. Frans laat zich noodgedwongen vervangen na een zware val met de fiets.

De korte gemeenteraad van donderdag in Kuurne begon met een opmerkelijke wissel. Gemeenteraadslid en ereschepen Eric Lemey (N-VA) nam niet plaats op zijn gebruikelijke stoel, maar schoof vooraan mee aan, naast secretaris Els Persyn en burgemeester Francis Benoit (CD&V). Eric vervangt tot het einde van de bestuursperiode de ongelukkige Frans Ramon als voorzitter.

Het ouderdomsdeken van Groen kwam onlangs zwaar ten val met de fiets en brak daarbij enkele ribben. Ook een van de ruggenwervels is geraakt, waardoor Frans enige tijd moet revalideren. Hij besloot om minstens tot 15 januari 2019 forfait te geven als gemeenteraadsvoorzitter. Zo komt er meteen definitief een einde aan zijn carrière op het lokale politieke toneel. Frans Ramon raakte als lijstduwer van Groen afgelopen zondag immers niet herverkozen.

Ann Goethals kreeg felicitaties van de hele gemeenteraad.
Ann Goethals kreeg felicitaties van de hele gemeenteraad.© OV

In Frans’ plaats komt nu Ann Goethals in de gemeenteraad. Zij legde donderdag breedglimlachend de eed af als raadslid. Bij het eerste agendapunt liet ze zich meteen in positieve zin opmerken, met een welgemeende en heel luide ‘ja!’. (OV)