Ulrike Vanhessche trekt Oudenburgse SP.A-lijst en staat negende op de provincie

Redactie KW

Sedert de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 is Ulrike Vanhessche (42) schepen van Sport, Milieu, Onderwijs, Informatisering en Wijkraden. Op 14 oktober wordt ze de kopvrouw van SP.A. “Ik ben bijzonder blij dat Myriam Maes me die kans heeft. Zij zal de lijst duwen en Gino Dumon staat op de tweede plaats”, licht Ulrike al een tipje van de sluier.

Beroepshalve is ze secretaris van de Kustwacht in Oostende. “Onze corebusiness zijn de windmolenparken op zee en de kustwachtcentrale”, omschrijft Ulrike haar job.

Haar politieke carrière begon in 2009 toen ze bestuurslid van haar partij werd in Oudenburg. In 2010 werd ze voorzitter om in 2012 voor de eerste keer kandidaat-gemeenteraadslid te zijn. En dat was meteen een schot in de roos, want Ulrike was direct verkozen en werd zelfs schepen.

Als lijsttrekker staat ze voor de zware taak om een goede lijst samen te stellen met de gevestigde waarden binnen de partij en nieuwe kandidaten. Ook is het haar taak om, samen met het bestuur, een programma op te stellen.

“We zijn daar al enige tijd mee bezig en zullen ons baseren op drie pijlers: sociaal, duurzaam en nabij. In het sociale luik willen we streven naar een stad waar we mensen uit alle culturen samen brengen, respect tonen voor alle gezinsvormen, iedereen een kans geven en gaan we armoede bestrijden.”

“Onze tweede pijler is duurzaam, waarmee we als prioriteiten stellen zorg dragen voor elkaar en voor de toekomst, een sterk energiebeleid uitwerken, werken aan een propere en groene stad en ook aandacht hebben voor dierenwelzijn.”

Zorgen voor elkaar

“Met nabij bedoelen we werken aan een samenleving zonder angst die steunt op vertrouwen. Zorgen voor elkaar, voor een divers sportaanbod en cultuur en de veiligheid van onze burgers garanderen”, zet Ulrike de eerste lijnen van het SP.A-programma uit.

Naast de gemeenteraadsverkiezingen engageert Ulrike Vanhessche zich op op de lijst voor de provinciale verkiezingen. “Ik zal de negende plaats bekleden met Jurgen Vanlerberghe als lijsttrekker en Steve Vandenberghe en John Crombez als lijstduwers. Ik vind het een hele eer om samen met deze politici te mogen samenwerken”, besluit Ulrike Vanhessche die met haar partner Johan Van Acker in de Zwanenstraat woont.

(LIN – foto LIN)