Tweestrijd om de burgemeesterssjerp in Wervik

Burgemeester Youro Casier. © MV
Redactie KW

Nog 150 dagen voor we met zijn allen naar de stembus trekken. Hoog tijd voor een stand van zaken.

Op vandaag is het een zekerheid dat er keuze zal zijn uit vier lijsten: CD&V, N-VA, SP.A en het kartel Open VLD-Groen-Positief Project. Afwachten wat het Vlaams Belang zal doen. Gewezen schepen Jef Claeys is alvast op zoek naar een aantal kandidaten. De plannen van De Superheroes in Geluwe om met een eigen lijst deel te nemen, liggen al lang in de prullenmand. De vier lijsttrekkers zijn allemaal precies dezelfde als zes jaar geleden: eerste schepen Belinda Beauprez (N-VA), fractieleider Bercy Slegers (CD&V), schepen Bert Verhaeghe (Open VLD-Groen-Positief Project) en burgemeester Youro Casier (SP.A).

Verjonging

Maanden geleden maakte schepen Philippe Deleu (N-VA) op zijn verjaardag bekend dat hij op het einde van deze legislatuur stopt en kiest voor een nieuwe uitdaging. CD&V maakte al een paar keer nieuwe kandidaten bekend en zet duidelijk in op verjonging. Op het Feest van de Arbeid stelden de socialisten vijf nieuwe kandidaten voor. N-VA kwam tijdens haar nieuwjaarsreceptie naar buiten met de top-drie.

Grootste verrassing was toch wel twee weken geleden de bekendmaking van het kartel Open VLD-Groen-Positief Project. Wat de uitslag van de verkiezingen eigenlijk onvoorspelbaar maakt. Enkele maanden geleden was het quasi nog een zekerheid dat de coalitie van SP.A-N-VA-Open VLD verder zou doen. Nu is dat nog verre van zeker. Wel zeker is de strijd tussen Youro Casier en Bert Verhaeghe voor de burgemeesterssjerp.

Geluwe

CD&V maakte nog enkele kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober bekend. Daarvan zijn er twee nieuw uit Geluwe: Ludovic Six (37) en Koen Hochepied (48). Ludovic woont in de Bunderstraat en is it-manager bij Unilin in Wielsbeke. Hij is lid van de ouderraad van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe en lid van Vrije Wielertoeristen Geluveld. Koen Hochepied woont op de Sint-Denijsplaats en is beroepshalve drukker. Hij is bestuurslid van ‘t Erfgoed Gilwe en Turnkring Geluwe. “Ze willen zich graag engageren in de politiek omdat ze het belangrijk vinden dat ook de bekommernissen uit Geluwe voldoende aandacht krijgen in het bestuur“, aldus partijvoorzitter Yves Obin. Conny Vanneste (Wervik) en OCMW-raadslid Els Scheirlyck (Geluwe) staan voor de tweede keer op de lijst.

(EDB)