Tommelein wil 'zonnedelen' nog dit jaar lanceren in heel Vlaanderen

20/01/18 om 10:28 - Bijgewerkt om 16:21

Particulieren zullen mee kunnen investeren in zonnepanelen op daken van bedrijven of verenigingen en dat onmiddellijk verrekend zien op hun eigen energiefactuur.

Tommelein wil 'zonnedelen' nog dit jaar lanceren in heel Vlaanderen

Belga © BELGA

Volgende maand zullen distributienetbeheerders Eandis en Infrax een oproep lanceren naar de energieleveranciers om mee in het project te stappen. Eandis en Infrax beheren immers de energiedata en vormen zo de link tussen het zonneproject en de leverancier van diegene die mee investeert. Netbeheerders en leveranciers zullen samen de nieuwe datadienst uittesten en op punt zetten.

"Spaarboekje brengt toch niets op"

"Zonnedelen is de volgende en logische stap om ervoor te zorgen dat er nog meer zonnepanelen en vooral ook grotere PV-installaties bijkomen", zegt Tommelein. "Er staat in Vlaanderen heel veel geld op spaarboekjes dat amper iets opbrengt. Wie mee investeert in een zonnepark zal onmiddellijk resultaat zien op zijn of haar eigen energiefactuur."

(Belga - Foto Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!