Tommelein en Van Quickenborne (Open Vld) willen West-Vlaanderen als dé klimaatprovincie

© belga
Redactie KW

West-Vlaams Open Vld-lijstrekkers Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne willen van West-Vlaanderen dé klimaatprovincie maken. Zo wil het duo het aantal zonnepanelen in de provincie in vijf jaar tijd verdubbelen en ook zwaar inzetten op windenergie, vertelden ze woensdagmiddag op een persconferentie.

“Onze provincie heeft de meeste zon, de meeste wind en het meeste water. We hebben alles in huis om dé klimaatprovincie te worden“, aldus Vlaams lijsttrekker Bart Tommelein en zijn federale collega Vincent Van Quickenborne. Om dat te bereiken heeft het duo heel wat doelstellingen opgelijst.

Zo willen ze het aantal zonnepanelen in de provincie in vijf jaar tijd verdubbelen. Momenteel wordt volgens de zonnekaart 4,5 procent van het potentieel van zonne-energie benut in de kustprovincie, en dat moet naar 10 procent.

Tommelein en Van Quickenborne willen ook sterk inzetten op windenergie. In totaal moet de capaciteit van de windmolens op zee verdubbelen tegen 2030, naar 4 GW. Op land moet de windcapaciteit naar 500 MW kunnen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier