Tom Vandenkendelaere en Marlies De Clercq: man en vrouw samen op de lijst

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 12:04

Ze staan allebei op de derde plaats op de CD&V-lijst in oktober, hij voor de gemeenteraad, zij voor de provincieraad. Maar qua politieke pedigree kan er tussen het koppel Tom Vandenkendelaere (33) en Marlies De Clercq (28) geen groter verschil zijn.

Bernadette Leoen, de moeder van Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere, buste in 1994 foldertjes voor RR.NU, de scheurlijst van oud-senator Patrick Allewaert in Roeselare. Tot daar het politieke engagement in de familie van Tom. "In de stamboom van mijn familie heb ik nog ene Ernest Vandecandelaere teruggevonden, burgemeester van Wervik in de jaren 30, maar inderdaad: ik stam uit een apolitieke familie. Mijn moeder heeft me altijd gewaarschuwd voor de politiek. 'Doe dat toch niet, je wordt er niet beloond voor je inspanningen'. Al is ze nu wel trots dat haar zoon in het Europees Parlement zit", zegt Tom. Een hemelsbreed verschil met zijn e...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!