Tom Meeuws (SP.A) biedt ontslag aan... maar partijbestuur weigert

16/01/18 om 19:56 - Bijgewerkt op 17/01/18 om 09:09

Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws heeft zoals verwacht zijn ontslag aangeboden als kopstuk van Samen, maar het partijbestuur heeft dat ontslag niet aanvaard. Dat is dinsdagavond gebleken na meer dan vier uur vergaderen. De Antwerpse SP.A plaatst zich 'ten volle achter zijn kopman' en wil 'met Samen niet meedoen aan de moddercampagne die volop bezig is'.

Coup de théâtre in het hoofdkwartier van de Antwerpse SP.A in de Ommeganckstraat dinsdagavond: Tom Meeuws, afkomstig uit Beveren-Roeselare, bood er zijn ontslag aan als nummer drie op de lijst van Samen - zoals hij vooraf ook aan lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) had laten weten - maar dat was volgens Meeuws buiten zijn partijgenoten gerekend. Hoewel hij aanvankelijk om 22.30 uur een verklaring zou komen afleggen, duurde het uiteindelijk tot een eind na middernacht voor Meeuws met het voltallige partijbestuur als ruggensteun de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!