Tieltse zusterstad Gross-Gerau heeft nieuwe burgemeester: Erhard Walther (CDU)

Foto LVA
Redactie KW

De nieuwe baas van het stadhuis in Gross-Gerau heet Erhard Walther. De CDU-man won het in de tweede ronde van Ute Wiegand-Fleischhacker van de SPD. Met zusterstad Gross-Gerau heeft Tielt de beste zusterband.

Na het voorlopige officiële eindresultaat Walther 54,4 procent van de stemmen, concurrent Wiegand-Fleischhacker 45,6 procent. De opkomst bij de verkiezingen lag met 34,9 procent ruim onder die van de eerste stemming twee weken geleden. De verkiezing in het district Gross-Gerau met zijn bijna 25.000 inwoners was noodzakelijk geworden omdat de vorige burgemeester Stefan Sauer (CDU) was verkozen tot de Bondsdag. Hij was sinds 2007 burgemeester van de Tieltse zusterstad.

Erhard Walther werd in 1957 geboren en is de partijgenoot van de vroegere burgemeester Stefan Sauer. Hij is het hoofd van de christen-democraten en runt een advocatenkantoor. Voor hij als advocaat werkte, was hij massagetherapeut bij de marine, waar hij zijn militaire dienst voltooide. Hij zet in op kinderopvang, de aantrekkingskracht van het centrum, de renovatie van stedelijke gebouwen, infrastructuur voor elektrische mobiliteit en digitaal gebruik. Mogelijk dat Tielt hem binnen enkele maanden leert kennen, als in de Europastad de 60ste Europafeesten worden gevierd. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier