Terry Callens (Ardooie): "Mijn mandaat als schepen geeft me een beetje een dubbel gevoel"

12/01/19 om 09:00 - Bijgewerkt op 11/01/19 om 14:53

Terry Callens is de 'nieuweling' in het nieuwe schepencollege. Ze is schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Zeg maar mandaten die nauw aanleunen bij wat in de vorige legislatuur de bevoegdheid van de OCMW-voorzitter was. Daarbovenop krijgt Terry Callens nog een aantal andere bevoegdheden die pas volgende week definitief worden toegewezen.

Terry Callens kwam eerder heel toevallig in de politiek terecht. "In 2006, toen de Groep 82 op zoek was naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Patrick Demuynck vroeg me toen of ik het zou zien zitten om ook een plaatsje op de lijst in te nemen", vertelt ze. "Waarom niet, zei ik en ik mocht al meteen in de gemeenteraad zetelen. In 2012 deed ik opnieuw mee en ook vorig jaar stond ik op de lijst. Ik ben nu voor het eerst schepen. Patrick Demuynck verging het helaas minder goed. Het graag geziene raadslid overleed op 21 januari 2014 op 54-jarige leeftijd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!