Team Burgemeester stelt zijn net-niet-volledige lijst voor Kortrijk voor

Redactie KW

Maandag stelde Team Burgemeester zijn lijst voor. Op één plaatsje na dan. “We krijgen binnenkort uitsluitsel van een pittige en bekende dame”, aldus lijsttrekker Vincent Van Quickenborne. Lijstduwer is Koen Byttebier.

In de top 15 van de lijst staan behalve burgemeester Van Quickenborne en gevestigde waarden Wout Maddens en Arne Vandendriessche zes nieuwkomers: Véronique Decaluwé, Ruth Vandenberghe, Natacha Jaumain, Nicolas Beugnies, Dieter D’Alwein en Niels Lybeer. “Als coördinator van Kortrijk Spreekt heb ik gezien dat de Kortijkzanen heel wat ideeën hebben. Ik wil dat helpen uitwerken”, aldus Ruth. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep van elke inwoner een ambassadeur kunnen maken”, getuigt Véronique. “Ik ben een doener en wil onze stad voorbereiden voor onze kinderen”, zegt Natacha. Nicolas wil Marke weer op de kaart zetten en Dieter wil een klankbord zijn om Aalbeke bruisend te maken.

Geen enkele lijst heeft zo’n sterke vertegenwoordiging van de deelgemeenten

Van de 41 kandidaten – met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar – zijn er 23 uit de zeven deelgemeenten. Anjo Wychuyse is 18, Philippe Lagae is 64. “Geen enkele lijst heeft zo’n sterke vertegenwoordiging van de deelgemeenten”, aldus de lijsttrekker. Zo heeft naast Kortrijk – met 17 kandidaten – Marke 6 kandidaten, Heule 5, Aalbeke 4, Bellegem 3, Bissegem en Rollegem elk 2 en Kooigem 1. Plaats 21 is nog even onbemand. “Binnenkort is er een definitieve afspraak met de nieuwe kandidate”, aldus Van Quickenborne. “We mogen nu al verklappen dat het een bekende pittige dame is.”

(PVH – foto TVK)