Team Burgemeester focust op deelgemeenten

De burgemeester kwam naar het persmoment met een e-step. © LOO
Redactie KW

Team Burgemeester Kortrijk heeft zijn 100 prioriteiten voor de komende verkiezingen voorgesteld.

Burgemeester en lijsttrekker Vincent Van Quickenborne stelt dat zijn ploeg de komende zes jaar 180 miljoen wil investeren. “Tachtig miljoen is al vastgelegd, ik denk aan het Stationsproject. Van het resterende bedrag gaat 51,2 miljoen euro naar de deelgemeenten. We hebben al onze projecten becijferd, dus is ons plan financieel haalbaar.”

Winter In Kortrijk

In elke deelgemeente wil Team Burgemeester een feest met een eigen identiteit – zoals het Luxfestival in Rollegem – en minstens één fietsstraat. “Winter In Kortrijk breidt uit naar de deelgemeentes en er komen veiligheidscamera’s in de meest inbraakgevoelige woonwijken.”

Daarnaast schuiven Vincent Van Quickenborne en Co. minstens vijf zaken per deelgemeente naar voren. Een bloemlezing. In Aalbeke wordt de N43 heraangelegd met afgescheiden fietspaden, in Bellegem wil men het biertoerisme aanmoedigen, in Bissegem wordt de Driekerkenstraat heraangelegd.

Paaltjes in Aalbeeksestraat

In Heule krijgen de Tinekesfeesten extra steun en wordt er een verkavelingsstop ingevoerd. In Kooigem krijgt de bib ruimere openingsuren en in Marke wordt het binnengebied tussen de Baliestraat en Marktstraat heraangelegd. In Rollegem, tot slot, wordt de verkeerssituatie in de Aalbeeksestraat met de oranje paaltjes herbekeken.

De 100 prioriteiten zijn te vinden op www.teamburgemeesterkortrijk.be. (AXV)