Stoelendans bij schepenen in Roeselare

11/01/19 om 09:39 - Bijgewerkt om 10:35

Er was reikhalzend naar uitgekeken en gefundeerde voorspellingen waren al gemaakt, maar nu is het helemaal duidelijk én officieel welke de schepenwissels zijn in de bestuursperiode die nu is aangebroken. Coach burgemeester Kris Declercq heeft zijn huiswerk uitermate zorgvuldig gemaakt: binnen vijf jaar zal zijn college jonger zijn, én perfect in evenwicht wat de verhouding man/vrouw betreft.

Hoe het plaatje er nu uiteindelijk zal uitzien, werd maandagavond door CD&V bekend gemaakt, net voor de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad. Bij elk van die wissels is CD&V betrokken partij. Er wordt op drie momenten gewisseld: één wissel na twee jaar, drie wissels halfweg de bestuursperiode, en één wissel op goed een jaar van de volgende verkiezingen. Wat maakt dat vijf van de acht schepenen gedeelde mandaten zijn, enkel Nathalie Muylle, Michèle Hostekint en Bart Wenes doen de volle rit uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!