Stip Izegem heeft lijst bijna rond

Redactie KW

Stip, de nieuwe partij Stedelijk Izegems Project, heeft haar lijst van 29 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bijna rond. Slechts enkele plaatsen dienen nog gevuld te worden. Liefst 300 sympathisanten daagden op voor de eerste activiteit van Stip sinds de voorstelling van de nieuwe partij.

“We mochten exact 300 sympathisanten ontvangen”, zegt secretaris Koen Beirnaert. “We zijn ook trots om iedereen de volledige lijst te kunnen voorstellen.”

1. Kurt Grymonprez (49) trekt de lijst en heeft 23 jaar politieke ervaring. Hij was veertien jaar lang schepen. Hij is getrouwd met Tanja Vandeputte en wil vooral inzetten op sport en cultuur.

2. Nadia Staes (53) is al elf jaar schepen en zetelde daarvoor twaalf jaar als gemeenteraadslid. Ze werkt parttime als bediende bij Vandemoortele in Gent, ze is getrouwd met Danny Verhulst, mama van Lien en oma van Sebastien. Nadia zet zich in voor de Noord-Zuid-, milieu- en seniorenraad.

3. Jurgen Vandecapelle (45) is een magazijnbeheerder en engageert zich bij BBC Spie Izegem, de Wijk Centrum West, de minaraad, sportcommissie en de cultuurraad.

4. Dorine Dumoulin (53) werkt bij All-Bouw in Roeselare en woont met haar man Koen Beirnaert en de kinderen Antoni en Emilio in Kachtem. Ze wil vooral inzetten op een goeie ruimtelijke ordening en aandacht voor renovatie van oude gebouwen.

5. Jan Dierickx-Visschers (58) is bekend als bakker op de Bosmolens. Hij is bestuurslid bij de Izegemse Krekelzwemmers en fungeert als voetbalscheidsrechter. Hij ijvert voor een gratis logistieke steun van de stad voor alle sport- en cultuuractiviteiten.

6. Moet nog bepaald worden.

7. Nico Delecluyse (48) runt het café Quicky en woont met Damienne Stragier en de zes kinderen in Emelgem. Nico wil de Izegemse horeca verdedigen en het sport- en verenigingsleven een duwtje in de rug geven.

8. Jurgen Galle (42) is leerkracht aan Prizma Campus VTI en papa van Brent en Britt. Hij is secretaris van de vzw Daan, dat onderwijsprojecten in India stimuleert. Jurgen wil de jeugdbewegingen krachtig ondersteunen.

9. Sebastien Vanwynsberghe (37) is uitbater van het jongerencafé Ramses II. Hij wil vooral de nieuwe manier van politiek voeren promoten en de burger mee laten beslissen.

10. Sophie Vandamme (46) werkt als bediende bij Aldi, is getrouwd met Kristof Vanwelsenaers en mama van Jarne en Imke. Ze zet zich actief in voor de Izegemse brandweer.

11. Mireille Matthieu (48) is getrouwd met Ivan Verstraete en mama van Jari en Kiara. Ze werkt bij Interieur Vanhoutte. Mireille wil Izegem weer als winkel- en handelsstad op de kaart zetten.

12. Dya Deltour (53) is de echtgenote van Jan Huyghebaert en mama van Robin. Ze was 18 jaar bezielster van Body-Line en wil zich eveneens inzetten voor de Izegemse handelaars.

13. Nele De Pelsmaker (36) is getrouwd met Bart Velghe en heeft drie kinderen. Ze werkt bij Hema in Izegem en wil dat openbare werken zo weinig mogelijk last met zich meebrengen voor de burger.

14. Stefaan Blancke (52) werkt als administratief bediende bij Cosmolift en is getrouwd met Els Carbon. Hun dochter heet Axelle. Stefaan is al vijftien jaar bezieler van de champagneactie voor het Kinderkankerfonds. Stefaan wil dat de budgetten voor organiserende verenigingen beter verdeeld worden.

15. Stefan Decruy (52) werkt bij Vandemoortele en is rouwbegeleider bij Snoeck Uitvaartzorg. Hij wil de burger mee laten spreken in de keuzes van het beleid.

16. Stephan Deprez (49) is zaakvoerder van het metaalconstructiebedrijf Prelasco en getrouwd met Dorine Verbeke. Hij is bestuurslid van het koerscomité Becelaeres Hof en lid van de karateclub Masakatsu. Stephan wil dat de Izegemnaar met een veilig gevoel de deur uit kan.

17. Joyce Defour (21) werkt voor het schoonmaakbedrijf Nemegheer uit Tielt en is bekend in sportmiddens. Vooral zorg en welzijn liggen haar na aan het hart.

18. Lander Albrecht (22) is student toegepaste informatica en spendeert veel tijd in jeugdhuis De Tunne, waar hij ondervoorzitter is. Hij is ook lid van de studentenclub De Pekkers. Lander wil met Stip de Izegemnaar en de verenigingen bevragen vooraleer er beslissingen genomen worden.

19. Axelle Blancke (26) is ex-leider bij de Scouts en Gidsen van Sint-Joris en werkt bij Brenntag. Ze werkt graag mee aan de goede doelen die haar ouders organiseren.

20. Jari Verstraete (22) werkt bij Garage Maes en Zoon en is master of ceremony bij DJ Diniero. Hij wil zich inzetten voor de Izegemse jeugd, sport en cultuur.

21. Chloé Dequae (27) stond negen jaar lang achter de bar van café ‘t 25ste uur en het Bierkasteel. Zij gaat voor gelijke kansen voor elke Izegemnaar en betaalbare kinderopvang.

22. Robin Huyghebaert (21) is aan de slag bij Inni Group en bekend als DJ Deniero. Samen met de horecawereld wil hij werken aan een goed beleid zodat jong en oud van een avondje uit in Izegem kunnen genieten.

23. Emmie Vanlake (19) is zorgkundige bij De Plataan en erg begaan met ouderenzorg. Als kandidaat-gemeenteraadslid wil zij vooral naar de Izegemnaar luisteren.

24. Norbert Vandamme (73) is getrouwd met Christa Vanhee. Deze actieve gepensioneerde is actief in tal van Izegemse verenigingen en wil de stem van de senioren vertolken.

25. Rita Blomme (64) woont samen met haar man Ronny Mulier in Kachtem, is actief lid van Okra en maakt deel uit van de seniorenraad. Met Stip wil ze de oudere Izegemnaar letterlijk uit de zetel halen.

26. Moet nog bepaald worden.

27. Moet nog bepaald worden.

28. Didier Parmentier (50) woont samen met Kathleen Boddin in de Roeselaarsestraat. Hij werkt bij Deforche Construct en is mede-organisator van Leute in ‘t Stad. Didier wil dat er meer naar de Izegemnaar geluisterd wordt bij werken en voorgestelde verbeteringen.

29. De lijstduwer wordt eind juni bekend gemaakt.

Op plaats 29 voorzien we een mystery guest“, doet Koen Beirnaert mysterieus… “Deze perfecte lijstduwer maakt zichzelf bekend eind juni. Iets om naar uit te kijken dus!”

Verder in de aanloop naar de verkiezingen voorziet Stip nog themadagen op 15, 19 en 22 mei. “Daarbij werken we met onze kandidaten en deskundigen verder aan een concreet programma voor Izegem. Ook rond half mei wordt een eerste folder gepost in alle bussen.”

(PVH/MI – foto Frank)