Stevie verruilt Australië voor de Roeselaarse politiek

04/05/18 om 10:53 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 10:54

Stevie Rinnaert is een van de opvallendste nieuwe gezichten bij de verkiezingen in oktober. De 30-jarige Roeselaarse staat op de vijfde plaats voor de provincie. Na haar studies verkaste ze naar Australië waar ze werkte én haar man leerde kennen. Ondertussen woont ze opnieuw in het vertrouwde Roeselare. "Ik merk dat er nog werk aan de winkel is", stelt ze.

In de aanloop naar de gemeenteraad- en provincieraadverkiezingen maken we telkens kennis met enkele nieuwe gezichten. Een van hen is Stevie Rinnaert (30). Bij de provincieraadverkiezingen staat ze op een mooie vijfde plaats voor N-VA, als vertegenwoordiger voor Roeselare. Stevie is getrouwd met de Australiër Damien Scarlett, met Julia hebben ze een dochtertje. "Zij is vernoemd naar de eerste vrouwelijke minister van Australië Julia Gillard", vertelt ze enthousiast. "Ik heb drie jaar in Australië gewerkt, het gevolg van een stage op de Belgische ambassade na mijn studies politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Het leven was er erg fijn. Het eten was lekker, het weer goed en ik genoot van de prachtige natuur. Ik speelde er ook AFL, dat is...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!