Stefaan Reynaert zet raadsleden aan het werk in Oudenburg

Op de foto herkennen we Stefaan Reynaert. © LIN
Redactie KW

De gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (Open VLD) wil dat er voortaan na de zitting bij een drankje kan worden nagekaart in de cafetaria van WZC Riethove. Sedert dit jaar vinden de gemeenteraden daar plaats.

Stefaan Reynaert zal daarvoor een beroep doen op de bereidwillige medewerking van de raadsleden. “Na twee zittingen wordt deze nieuwe locatie als zeer positief geëvalueerd. Er is meer ruimte voor het publiek dat talrijk opkomt. Met de micro’s is iedereen beter verstaanbaar. Vanaf de komende zitting, op woensdag 13 februari, moet het nog comfortabeler worden voor de aanwezigen.”

“Zo wordt er ook voor hen water voorzien tijdens de zitting. Na afloop wordt de bar geopend, zodat de raadsleden met elkaar en/of met de belangstellenden in een gemoedelijke sfeer kunnen nakaarten”, verkondigt Stefaan Reynaert.

“Navraag bij alle raadsleden leert me dat eenieder bereid is de handen uit te mouwen te steken volgens een roulatiesysteem. Het kan immers niet bedoeling zijn om de vrijwilligers hiermee te belasten. Eén vrijwilliger moet volstaan. We willen iedere keer rond 23 uur afsluiten. De opbrengsten komen natuurlijk het woonzorgcentrum ten goede”, legt de gemeenteraadsvoorzitter nog uit.

Over de locatie geeft Stefaan Reynaert nog mee dat na de opening van het Lokaal Dienstencentrum, die gepland staat op vrijdag 5 juli, er hoogstwaarschijnlijk naar daar zal worden verhuisd. “En op middellange termijn zullen de zittingen in de Abdijhoeve plaatsvinden”, vult hij nog aan.

Stedelijke diensten

Op vrijdag 15 maart organiseert Stefaan Reynaert voor de raadsleden ook een rondgang langs de stedelijke diensten: “Toen ik in de oppositie zat, drong ik daar ook op aan. Het is belangrijk voor de raadsleden te weten hoe de vele verdienstelijke personeelsleden concreet op het terrein actief zijn.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier