Stadsbestuur zet peperdure machines in tegen zwerfvuil

11/05/18 om 06:40 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 10:43

Het stadsbestuur maakte het voorbije jaar 380.000 euro vrij in de strijd tegen zwerfvuil. Dat is 130.000 euro meer dan de 250.000 euro dat het in juli 2017 beloofde vrij te maken. "De grootste investering is de aankoop van een nieuwe heetwatermachine, om onkruid op een correcte manier en zonder chemicaliën, wat sinds kort verplicht is, mee te verdelgen", zegt Schepen van Financiën Rik Soens (CD&V).

Maar veel gerichter in de strijd tegen zwerfvuil is een nieuwe bakfiets die wordt gebruikt om zwerfvuil op te ruimen. Die bakfiets wordt ook ingezet op zaterdag en zondag. Die dagen waren vroeger problematisch omdat er tot vorig jaar op zondag geen personeel werd ingezet om zwerfvuil op te ruimen. Daardoor lag pakweg het park Baron Casier er na een mooi weekend vaak als een vuilnisbelt bij. De bakfiets zelf kost 4.000 euro. Om met die twee nieuwe voertuigen rond te rijden, heb je natuurlijk ook personeel nodig. De stad zet twee nieuwe personeelsleden in in de strijd tegen zwerfvuil. Hun jaarsalaris komt samen op zo'n 78.000 euro. Gemeenteraadslid Geert Deroose (N-VA) vroeg vorig jaar in juli wanneer en hoeveel geld de stad eindelijk zou vrij maken om zwerfvuil tegen te gaan. Van deze zogezegde grootse investeringen is hij geen fan. "Onkruid is geen zwerfvuil"...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!