SP.A wil “écht inspraak- en participatiemoment” over Tieltse collegesite

© WM
Redactie KW

Het collegesite-dossier heeft een eigen website en eind vorig jaar organiseerde het toenmalig stadsbestuur al een aantal inspraakmomenten, maar oppositiepartij SP.A vindt dat onvoldoende.

Wat raadslid Birger De Coninck vooral dwars zit, is dat de communicatie slechts in één richting verliep: de plannen werden dan wel uitgebreid uit de doeken gedaan, maar hij vindt dat de burger te weinig werd gehoord. Concreet gaat het project om de bouw van 141 appartementen, 70 serviceflats, een nieuw dienstencentrum, 4.800 m2 winkeloppervlakte en een ondergrondse parking. In de eerste plaats over dat laatste facet wil De Coninck de Tieltenaar zijn zegje laten doen.

“Van de 400 voorziene parkeerplaatsen komt een groot deel ondergronds. Kostprijs: 30.000 euro per standplek. Heeft ons stadscentrum dat wel nodig? Reken er de geplande private parkeergelegenheid bij en je komt aan 670 plekken. Ofwel zullen die grotendeels vol staan, maar dat zou dan betekenen dat we nog meer auto’s aantrekken, ofwel valt de bezettingsgraad tegen en kom je in de situatie van Waregem, waar de nieuwe ondergrondse parking vooral geld kost.” Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) gaf aan dat de nieuwe meerderheid openheid nastreeft, maar dat men nog te weinig tijd heeft gehad om het dossier ten gronde te bestuderen.

Birger De Coninck (SP.A) legt eed af als raadslid

Op de gemeenteraad legde Birger De Coninck voor de SP.A ook de eed af. De terugkeer van de socialist in de Tieltse politiek is daarmee een feit. Hij neemt het vrijgekomen zitje van Robben Huyghelier in. Opvallend is dat het hier om twee gewezen schepenen gaat uit de voorbije legislatuur. Leerkracht De Coninck keerde het Tieltse schepencollege en meteen ook de lokale politiek in 2014 de rug toe na een aanval van CD&V op zijn persoon.

Partijgenoot Robben Huyghelier nam tijdens de installatievergadering van een drietal weken geleden de zetel in van de ook al afgezwaaide schepen Guido Mehuys, die voor het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst koos. Toen legde Huyghelier nog de eed af als zijn vervanger, maar uit tijdsgebrek haakte hij meteen af.

(TVW/foto WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier