SP.A Tielt solo met stevige lijst

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 09:27

Ook SP.A Tielt heeft haar lijst rond. Een zuiver rode lijst, want kartelpartner Groen verkoos op eigen kracht naar de verkiezingen te trekken. Iets wat lijsttrekker Simon Bekaert nog altijd spijtig vindt, maar dat belet niet dat SP.A een stevige lijst heeft kunnen samenstellen, met een goeie mix tussen vaste waarden en beloftevolle nieuwkomers. Met onder hen ook enkele onafhankelijken.

"Groen had al eerder te kennen gegeven van onder eigen vlag te willen gaan varen, maar toch zijn wij altijd een opening blijven behouden", zegt Simon Bekaert. "Tot voor enkele weken waren er bij ons nog zeven plaatsen open gehouden voor kandidaten van Groen, en wij waren zelf bereid iemand van hen de tweede plaats te geven. Maar je kan niet blijven huwelijksaanzoeken doen, dus hebben wij nu de knoop doorgehakt. En ik ben alvast heel tevreden dat wij die openstaande plaats relatief snel hebben kunnen invullen. Met twee vrije beroepers, diverse bedienden, leerkrachten, arbeiders, studenten en senioren hebben we alvast een mooie doorsnede van de bevolking samengebracht. Heel wat kandidaten zijn ook actief in het lokale verenigingsleven."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!