SP.A Staden trekt met nieuwe politieke beweging naar de kiezer... en wil weer mee besturen

21/11/17 om 07:22 - Bijgewerkt om 08:35

SP.A Staden richt samen met een aantal onafhankelijken de nieuwe politieke beweging WE STAON op. De nieuwe beweging neemt meteen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

SP.A Staden trekt met nieuwe politieke beweging naar de kiezer... en wil weer mee besturen

Mohammed El Mahi, Bart Coopman, Koen Vandeportaele, Annelies Vandeportaele en Lieve Provoost © JC

WE STAON trekt overigens met ambitie naar de kiezer. "In 2019 willen we deel uitmaken van het nieuwe gemeentebestuur.", vertelt woordvoerder Bart Coopman.

SP.A maakt in Staden deel uit van de bestuursmeerderheid. Naast de socialisten maken ook N-VA en Open Vld deel uit van de meerderheid. Maar SP.A zal in oktober 2018 niet meer op de kieslijsten te vinden zijn.

"Het bestuur van SP.A ligt aan de basis van WE STAON.", legt woordvoerder en lokaal voorzitter Bart Coopman uit. "Naast alle SP.A-mandatarissen in zowel gemeenteraad als OCMW-raad engageerden zich ondertussen al een aantal onafhankelijken voor WE STAON. Ik wil wel benadrukken dat het hierbij niet SP.A is die een nieuwe vorm krijgt, maar dat WE STAON een nieuwe politieke beweging is, los van een bepaald kleur. WE STAON is de afkorting van de drie deelgemeenten Westrozebeke, Staden en Oostnieuwkerke en wordt een lokale beweging die voor 100 % op maat van Westrozebeke, Staden en Oostnieuwkerke gemaakt is. We zijn dan ook van mening dat ons gemeentebestuur eigen accenten nodig heeft, los van nationale gevoeligheden."

Drie speerpunten

"We hebben alvast drie speerpunten voor een beter Staden voor de komende verkiezingen klaar. Staden moet een gezinsvriendelijke gemeente zijn waarin de talenten van al onze kinderen ten volle kunnen groeien. Tweede speerpunt is een leefbare gemeente zijn waar het goed is om te wonen, te werken en te ondernemen. Laatste speerpunt is een zorgzame gemeente zijn waarin iedereen meetelt, ongeacht leeftijd, afkomst, handicap of geaardheid. We willen ook afstappen van het principe dat het de partij zelf is die een visie naar voor brengt. Daarom willen we de 3 speerpunten tijdens brainstormsessies met inwoners tijdens de komende weken uitwerken tot concrete voorstellen. Het politieke luik van de beweging moet deze voorstellen dan in de praktijk brengen.".

(BCH/foto JCR)

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!