SP.A Kuurne kiest voor jonge, vrouwelijke voorzitter

Op de foto zie je Francis Watteeuw, Charlotte Devos, Bernard Noffels, Annelies Vandenbussche, Filiep Devos, Anthony Dewaele en Lydia Verfaillie. © BRU
Redactie KW

Charlotte Devos (29) is sinds kort de nieuwe voorzitter van SP.A Kuurne. Daarmee volgt ze Bernard Noffels (65) op die deze functie sinds 2016 op zich nam. “Na drie jaar voorzitter te zijn geweest en daarvoor jaren de taak van ondervoorzitter te hebben vervuld, is het tijd om de fakkel door te geven aan de jongere generatie”, reageert uittredend voorzitter Bernard Noffels.

“In 2016 was niemand echt kandidaat om de taak van voorzitter over te nemen van Tom Prinzie en werd unaniem mijn richting uitgekeken. Ik heb toen ook mijn verantwoordelijkheid opgenomen en de afspraak gemaakt dat ik na de verkiezingen van 2018, ergens begin 2019 de fakkel wilde overdragen aan de jongere generatie gezien ik inmiddels de pensioenleeftijd heb bereikt.”

Vervelen zal de uittredend voorzitter zich zeker niet doen. Bernard Noffels wil de tijd die nu vrijkomt gebruiken om zijn eigen creatieve weg te bewandelen. Fotografie maar ook Fotocollectief Retina waar hij voorzitter van is zullen daarbij een groot deel van deze tijd invullen net als het schrijven van poëzie en proza.

Nieuw gezicht

Kersvers voorzitster Charlotte Devos is sinds 2018 actief binnen het bestuur van SP.A Kuurne en was vooral bezig als communicatieverantwoordelijke. Charlotte is getrouwd met vrijwillig brandweerman Frederik Van Hastel en mama van León en Victor. In het dagelijkse leven is ze actief als preventieadviseur bij AGO Jobs & HR, een job die ze reeds zes jaar uitoefent.

“Ik wil vooral eerst luisteren en ervaring opdoen om dan tegen de volgende gemeenteraadsverkiezingen met voldoende bagage voor SP.A een goede koers te kunnen varen in de gemeente waar ik opgroeide”, reageert Charlotte. “Vorig jaar was ik een van de nieuwe gezichten op de lijst van SP.A Kuurne tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het resultaat dat ik daarbij behaalde, stelde mij tevreden en motiveerde mij om verder door te groeien in de plaatselijke SP.A afdeling. Toen ik de vraag kreeg om Bernard als voorzitter op te volgen, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.”

Steun van collega’s

De kersverse voorzitster kan alvast rekenen op de steun van ondervoorzitter Thamar Planckaert en secretaris Annelies Vandenbussche en de rest van haar collega’s om zich in te werken in haar nieuwe functie. Daarnaast kan ze ook nog rekenen op de kennis van schepen van Mobiliteit, Milieu, Energie en Openbare Werken Francis Watteeuw en Anthony Dewaele die zetelt in het Bijzonder Sociaal Comité. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier