SP.A Kortrijk stelt vier kandidates uit zorgsector voor

Nancy Desmet, Sigrid, Depraetere, Debby Nuttin en Heidi Tyberghien. © GF
Redactie KW

SP.A Kortrijk pakt naar de gemeenteraadsverkiezingen toe uit met vier kandidates uit de zorgsector.

Sigrid Depraetere (46) woont in de Draaiweg in Aalbeke en is de mama van de beloftevolle renner Harm Vanhoucke. Ze werkt als verpleegkundige bij de dienst thuiszorg van de Bond Moyson en is en gespecialiseerd in de begeleiding van diabetespatiënten. “Tijdens mijn huisbezoeken voel ik de eenzaamheid vaak fysiek aan. Menselijk contact zorgt voor zachtheid, de maatschappij is momenteel veel te hard voor veel mensen, vaak senioren. Daar wil ik iets aan doen.”

Bijscholen

Nancy Desmet (47) woont in Bellegem. Samen met haar partner heeft ze drie zonen. Nancy startte bij de poetsdienst van Bond Moyson, via een extra opleiding verkreeg zij een diploma als zorgkundige. Sinds dik een jaar werkt ze in een woonzorgcentrum.

“Ik kies voor SP.A Kortrijk omdat de partij ervoor zorgt dat mensen erop vooruit gaan”, zegt ze. “Zelf kon ik me via het ziekenfonds bijscholen tot zorgkundige. Ik wil verder mee helpen om van Kortrijk een warme stad te maken die naar iedereen omkijkt.”

“De maatschappij is momenteel veel te hard voor veel mensen” – Sigrid Depraetere

Debby Nuttin (38) studeerde af in de richting Zorg in het KTA in Kortrijk en werkt als zorgkundige in een woonzorgcentrum in Kortrijk. “Er waait de laatste 6 jaar een nieuwe wind in Kortrijk. De SP.A heeft ervoor gezorgd dat het bestuur veel meer op mensenmaat werkt. Denk maar aan de heraanleg van het Sint-Amandsplein waarbij geluisterd werd naar de soms uiteenlopende verzuchtingen van alle Overleienaars.”

Busverbinding met Kooigem

Heidi Tiebergyn, tot slot, is 34 en een rasechte Kooigemse. Ze studeerde af als psychiatrische verpleegkundige aan de hogeschool Vives. Ze werkt in een psychiatrisch centrum, op de gesloten crisisafdeling. Heidi is actief in het Kooigemse dorpsleven zoals met de Pleintjesfeesten. “Het zal niet verrassen dat ik zorg in het hart draag. Ik werk met mensen die het bijzonder moeilijk hebben. Als je zorgt voor mensen, kom je al snel bij de SP.A terecht”, aldus Heidi, die ook pleit voor een betere busverbinding tussen Kortrijk en Kooigem.

Kandidaat-burgemeester Philippe De Coene stelt dat daaraan wordt gewerkt. “Als het experiment van de verbinding tussen Aalbeke en Rollegem goede resultaten biedt, overwegen we om ook een busje in te leggen van en naar Kooigem.” (AXV)