SP.A Kortemark trekt naar de kiezer als ‘CONTENT’

Vrijdag stond er een buurtcaravan, ingericht door West-Vlaamse SP.A-jongeren, op de Markt van Kortemark. Daar werd het nieuwe project 'CONTENT' voorgesteld in aanwezigheid van Steve Vandenberghe. © Foto Coghe
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Op 14 oktober zullen de kiezers in Kortemark niet voor SP.A kunnen stemmen, maar wel voor ‘CONTENT’. Gemeenteraadslid Tim Deweerdt wordt de lijsttrekker.

“Voor het eerst zal SP.A Kortemark niet onder die vlag naar de stembus trekken”, maakte de lokale afdeling vrijdagavond bekend. “We hebben ervoor gekozen om een brede, vernieuwende lijst met progressieve kandidaten samen te stellen. Zij zijn niet noodzakelijk lid van de partij of noemen zich socialist, maar samen werken we aan een progressief programma voor Kortemark. Dit zetten we kracht bij door te kiezen voor een nieuwe naam: CONTENT.” De nieuwe naam is niet alleen een synoniem voor tevredenheid, maar ook het Engelse woord voor inhoud. “Hiermee willen we benadrukken dat inhoud voor ons nog altijd het belangrijkste element is in politiek.”

Tim Deweerdt, huidig gemeenteraadslid voor SP.A, wordt lijsttrekker en Frank Rondelez, voorzitter van SP.A Kortemark, zal als lijstduwer op de lijst staan. Eerder werden ook al drie vrouwelijke kandidaten voorgesteld: Ann Devisschere, Cindy Jonckheere en Christelle Velle. Zij zullen in oktober al zeker vergezeld worden door Virginie Decomble, Danny Bocqué en Yves Schepens.

(AD – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier