SP.A kiest voor talent uit het zuiden: "Jeugd mag nu meer dan stoelen zetten"

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 14:24

De West-Vlaamse socialisten hebben top van de lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement al klaar. Zeven van de tien plaatsen gingen naar jongeren zoals Maxim Veys uit Kortrijk en Melissa Depraetere uit Harelbeke. "En neen, dat is niet omdat we niemand anders hebben om op onze lijst te staan", benadrukt S.PA-voorzitter John Crombez. "Je mag er niet van uitgaan dat je op een zetel mag blijven zitten omdat je er al zit."

John Crombez zal in mei van volgend jaar de SP.A-lijst voor de Kamer trekken. Op zijn lijst staan op verkiesbare plaatsen drie nieuwe beloftevolle krachten. Eén van hen is Melissa Depraetere (26) uit Harelbeke, ondertussen gebombardeerd tot defensiespecialiste van de partij. Een gelijkaardig verhaal op de lijst voor het Vlaams Parlement. Daar staat Maxim Veys (31), vanaf januari Kortrijks gemeenteraadslid en al even voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij in Kortrijk, op plaats drie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!