SP.A Blankenberge gaat voor 'vrouwen aan de top'

04/12/17 om 13:49 - Bijgewerkt om 13:48

SP.A Blankenberge heeft zondagvoormiddag zijn lijsttrekker en -duwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen verkozen.

SP.A Blankenberge gaat voor 'vrouwen aan de top'

De Blankenbergse SP.A doorbrak zondag het stilzwijgen rond zijn lijstvorming met 'een historische beslissing': het lijsttrekkerschap gaat naar Annie De Pauw, Jeannine Puype, uittredend voorzitter van de gemeenteraad, zal bij de verkiezingen in oktober 2018 de lijst duwen. Het lokale partijbestuur vaart daarmee een opvallend vrouwelijke koers. "Maar we waren eigenlijk al lang de meest vrouwvriendelijke fractie in de gemeenteraad. Zowel in absolute aantallen als verhoudingsgewijs hebben we er de meeste dames aan boord", zegt Jurgen Content, die dus zelf een stapje opzijzet voor de eerste vrouwelijke lijsttrekker in het bestaan van de partij.

"Annie had al in 2014 schepen moeten worden, maar door de laffe daad van Open VLD (die de SP.A toen dumpte voor een nieuwe coalitie met N-VA, red.) is dat toen niet doorgegaan. Ergens is het dus ook maar logisch dat we haar nu binnen de partij als lijsttrekker naar voor schuiven", klinkt het. SP.A Blankenberge vervolledigt zijn top drie met Jurgen Content en voorzitter Patrick De Meulenaere. De volledige SP.A-lijst wordt bekendgemaakt op 1 mei.

(WK)

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!