Sint-Audomaruskerk blijft in Bissegem

Redactie KW

Eén van de belangrijkste nieuwtjes in het Masterplan van Bissegem is dat de Sint-Audomaruskerk kan blijven op lange termijn.

Een onverwacht succes was de infomarkt in Bissegem. Meer dan 600 Bissegemnaars maar ook mensen van buurgemeenten kwamen naar OC De Troubadour voor de infomarkt over de toekomst van Bissegem. De organisatie van de infomarkt lag bij burgerplatform Bouwen aan een Beter Bissegem in samenwerking met stad Kortrijk. Er werd uitleg gegeven over de verkeerswisselaar met de A19 die zal heraangelegd worden, over de plannen met het centrum van Bissegem waar men het oud gemeentehuis wenst af te breken en er iets nieuws wil realiseren en ook de verbinding wil maken tussen de culturele cluster met OC en bibliotheek, de kerk en de school.

Verschillende ontwerpen die men met de kerk wil voorstellen lagen ter inzage. Zo zou het kunnen dat er een verdieping binnen het kerkgebouw wordt aangebracht om de katholieke functie met het sociaal leven en eventueel gebruik door de school zou kunnen realiseren. Eén ding staat al vast: dat de Sint-Audomaruskerk één van de kerken is die op langdurige termijn zal blijven bestaan binnen het kerkenplan en dat Mariadorp in Bissegem als kerk zal verdwijnen.

Verder werden de plannen met het groen in Bissegem, de plannen op de Blekerijsite en de heraanleg van de Driekerkenstraat en een gedeelte van de Neerbeekstraat voorgesteld. Natuurlijk kon ook de nieuwe brug over de Leie, die Bissegem met Marke verbindt, op veel interesse rekenen op de stand van Waterwegen en Zeekanaal. (EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier