Sigrid Verhaeghe wordt lijsttrekker voor Groep a in Moorslede

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Dit konden we gisteren vernemen tijdens de voorstelling van het nieuwe logo van de partij. Partijvoorzitter en oud-burgemeester Marc Vermont zal lijstduwer zijn. “Al moet een en ander nog geofficialiseerd worden”, klinkt het.

Groep a toont zich alvast heel strijdvaardig voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De partij wil na zes jaar in de minderheid opnieuw mee besturen. Wij maken samen het verschil, zo luidt de nieuwe slogan van de partij. “We kiezen resoluut voor overleg en dialoog met de inwoners en verenigingen”, zegt Sigrid Verhaeghe. “We vinden het van groot belang om dat te benadrukken. We luisteren naar de bezorgdheid van de mensen. In twee dossiers zouden we het anders aanpakken: de dorpskernvernieuwing in Slypskapelle en recent de visienota over de Trage Wegen.”

Naast een nieuwe slogan is er ook een nieuw logo, ontworpen door een communicatiebureau uit Gent. Het werd officieel voorgesteld ten huize van Margaux Vandekerckhove, de kleindochter van ereburgemeester Walter Ghekiere (80). Zij is op de lijst een van de nieuwkomers.

De kleuren van het logo zijn zwart, wit en oranje. Dat laatste is niet zomaar gekozen, want oranje verwijst naar CD&V. “Met deze grote politieke familie leggen we nadrukkelijk de link”, stelt Sigrid.

Sigrid Verhaeghe was in de vorige bestuursperiode schepen. Bij de verkiezingen van 2012 behaalde ze meer dan duizend stemmen en was daarmee de vierde populairste politicus, na Marc Vermont, Christiane Vandenbussche en burgemeester Ward Vergote. (EDB)