Secretaris Guy Depourcq wordt algemeen directeur in Oostrozebeke

Guy Depourcq is de nieuwe gemeentedirecteur in Oostrozebeke. © CLY
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van Oostrozebeke stond de aanstelling van de algemeen directeur voor de gemeente en het OCMW op de agenda.

Aangezien er voor deze functie slechts één kandidaat was, ging de functie naar huidig gemeentesecretaris Guy Depourcq. Hij trad in functie als gemeentesecretaris op 1 januari 1978. In augustus wordt hij 64 jaar.

Intussen versleet de gemeentesecretaris al vier burgemeesters, om precies te zijn burgemeester Marcel Bonte, Jacques Van Loo, Lieven Demedts, Jean-Marie Bonte en huidig burgemeester Karel De Clerck. “Ik ben van plan om toch nog een tijdje door te gaan om er een punt achter te zetten op 31 december 2019.”

Honderd ‘extra’ personeelsleden

Meteen krijgt de secretaris met zijn nieuwe functie de titel van algemeen directeur van de gemeente en het OCMW, een gevolg van een decreet voor lokale besturen. “Ik was de enige kandidaat voor deze functie. Indien er meerder kandidaten zouden zijn, dan had de gemeenteraad moeten beslissen naar wie die functie zou gaan. Deze nieuwe functie brengt ook een groot aantal taken met zich mee. Ik ben niet alleen secretaris van de gemeente, maar ook van het OCMW, wat betekent dat ik er in één klap 100 personeelsleden bijkrijg. In totaal heb ik nu 170 mensen onder mij”, klinkt het.

“Concreet komt mijn nieuwe functie erop neer dat ik ervoor moet zorgen dat zowel gemeente als OCMC goed draaien. Ik moet bekennen dat het mijn ambitie was om die functie in de wacht te slepen, want uiteindelijk is dit ook financieel een goede zaak voor mij”, besluit Guy Depourcq enthousiast.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier