Schepen Vandersteene ‘slechts’ op acht bij N-VA Kortrijk

An Vandersteene. © JVGK
Redactie KW

De top twee van N-VA Kortrijk voor de gemeenteraadsverkiezingen was al bekend, nu is de volledige top acht duidelijk.

Axel Ronse is de lijsttrekker, huidig schepen van Financiën Kelly Detavernier staat op twee. Plaats drie wordt ingenomen door Piet Lombaerts. Deze 55-jarige advocaat is momenteel de voorzitter van de Kortrijkse gemeenteraad.

Onafhankelijk

Op de vierde plaats staat Maarten Seynaeve (41). De 41-jarige ambtenaar was in 2012 nog lijsttrekker voor Vlaams Belang, maar werd in 2014 onafhankelijk raadslid – samen met Isa Verschaete – en stapte daarna over naar N-VA.

Plaatsen vijf en zes zijn voor vrouwen: Liesbet Maddens (51) is apotheker en huidig fractieleider van N-VA in de gemeenteraad, terwijl Trui Steenhoudt (40) de campagneleidster voor de komende verkiezingen is. Plaats zeven is voor Peter Sustronck (58), de ondervoorzitter van de afdeling.

Provincieraad

Op acht vinden we An Vandersteene (58), nu schepen van Cultuur en Sport. Christian Verdin (57), kabinetschef van N-VA in het stadhuis, krijgt plaats 40 en zal samen met schepen van Economie Rudolf Scherpereel de lijst duwen.

N-VA Kortrijk maakte tot slot bekend dat leraar technologie en wetenschappen Jan Declercq, echtgenoot van schepen Vandersteene, de afdeling zal vertegenwoordigen op de West-Vlaamse lijst voor de provincieraadsverkiezingen. (AXV)