Schepen uit Middelkerke Henk Dierendonck werkt aan vrijetijdspark

Henk Dierendonck. © Foto LC
Redactie KW

Henk Dierendonck (LDD) wist op 14 oktober 2018 als tweede schepen een zitje te veroveren in het nieuwe schepencollege, na de jongste twaalf jaar zijn eerste stappen in de politiek te hebben gezet als gemeenteraads- en OCMW-raadslid. In zijn portefeuille steken Sport, Landbouw, Groen, Beheer Zwembad en Sportinfrastructuur, Dierenwelzijn, Energie en Duurzaamheid en Milieu. Dit alles is hem op het lijf geschreven.

Hiermee treedt de 48-jarige telg van de gekende familie Dierendonck uit de Sluis- en Tuinwijk meteen in de voetsporen van zijn vader zaliger Pol. Hij was in de jaren 80 en 90 OCMW-voorzitter en schepen van Landbouw in het college van burgemeester Frank Verlinde. De appel valt duidelijk niet ver van de boom. “Dat kan je wel zeggen. Vader was steeds begaan met het lot van onze landbouwers, had een hart voor groen en was steeds in de weer om de mensen bij te staan. Het OCMW-voorzitterschap en Landbouw droeg hij in zijn hart. We hopen dat we zijn levenswerk verder kunnen zetten. Naast Groen, Milieu en Landbouw richten we in deze legislatuur graag onze pijlen op Sport. Samen met onze diensten gaan we hard werken om het onze inwoners, toeristen en tweedeverblijvers zo aangenaam mogelijk te maken”, stelt schepen Henk Dierendonck, exploitant van Verblijfpark Viking.

Op sportvlak kunnen we hoge ogen gooien door alle Belgische kampioenschappen

Omtrent de departementen Landbouw, Milieu en Groen hoeft Henk Dierendonck zich niet meteen in te werken. Als fervent liefhebber van dieren en paarden in het bijzonder, voelt de schepen zich hier thuis. “Dit zijn zaken waarmee ik zeer vertrouwd ben. Het zijn zeer interessante portefeuilles die we met veel aandacht moeten invullen. Zo zijn we dringend aan maatregelen toe om de landbouwers te helpen bij uitzonderlijke droogte, zoals we die vorig jaar hebben meegemaakt. Een studie hierover ligt momenteel op tafel. Wat het milieu betreft kijken we uit naar de opstart van autodelen met Cambio, dat sinds 2017 actief is in België en momenteel al in zowat 50 steden en gemeenten in voege is. Oostende, Ieper, Brugge, Torhout en onder andere Roeselare werken er al mee. Cambio is ideaal voor wie weinig kilometers rijdt. Binnenkort pakken we er mee uit.

Wat de elektrische wagens betreft, worden in samenwerking met Infrax heel wat nieuwe laadpalen geplaatst in de gemeente. Aansluitend werken we sterk aan duurzaamheid en energie. Innovatief bezig zijn is een mantra voor ons. De elektrische wagen zal hierbij steeds meer aan bod komen”, legt schepen Henk Dierendonck uit.

Het bijenpark is het volgende nieuw initiatief. Schepen Dierendonck: “Middelkerke kreeg zopas het label Bijengemeente opgespeld. In samenwerking met enkele imkers uit Leffinge kijken we uit naar een braakliggend stuk grond om daar ons bijenpark uit te werken. Bijen en bloemen zijn beste maatjes en dat zorgt alvast voor extra kleur. Liefhebbers kunnen zich steeds tot onze diensten wenden voor meer info. Onze Groendienst neemt vanaf nu het maaien in eigen beheer. Onze ploeg van zowat 35 man staat volledig in voor het totaalonderhoud van groen, terwijl ook het opfleuren van de diverse begraafplaatsen extra onder handen wordt genomen.”

Binnenkort pakken we uit met Cambio autodelen, ideaal voor wie weinig kilometers rijdt

Dé grote uitdaging voor de schepen is de uitwerking van het gloednieuwe vrijetijdspark tussen de Westendelaan en de Duinenweg. Henk Dierendonck glundert: “Dat wordt een hele onderneming. Naast een nieuw zwembad, aansluitend kinderzwembad en peuterbad met ingang aan de Westendelaan, ligt een RUP-studie (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) klaar om de site van Radio Oostende, recent ontdaan van de pilaren, uit te werken als ruimte voor diverse sportsoorten, zeg maar funsport. Een nieuw voetbalveld met kunstgras is een mogelijheid. In samenwerking met het sporthotel kunnen we allerhande nationale en internationale tornooien organiseren. Een extra speelplein en ruime parking zullen evenmin ontbreken.

Het geheel van het vrijetijdspark is nu in volle ontwikkeling. Het is alleen nog wachten op het RUP om de plannen in een definitieve plooi te leggen. Een hele boterham, maar het project zal Middelkerke sportief nog meer op de kaart zetten.”

Wielergemeente

Middelkerke heeft in de jongste jaren al meer dan voldoende haar strepen als wielergemeente bij uitstek verdiend. Als afsluiter kijkt schepen Henk Dierendonck nog graag even vooruit naar de diverse Belgische kampioenschappen die op de agenda staan: “De finale van de Superprestige Veldrijden hebben we net achter de rug. Op 28 juni staan we borg voor het BK tijdrijden voor elite mannen en vrouwen. Op 31 mei 2020 pakken we uit met het BK op de weg voor junioren, vrouwen en elite zonder contract. Een jaar later krijgen we het BK Trial en in 2022 het BK Veldrijden en het BK op de weg voor mannen en vrouwen. Dan is er zelfs nog de uitbreiding van het mountainbike parcours. Je ziet dat we op sportgebied nog hoge ogen kunnen gooien”, besluit de ambitieuze schepen Henk Dierendonck.

(GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier