Schepen Rob Kindt vraagt begrip van fietsers en wielertoeristen in Ingelmunster

Koen Depreiter (CD&V) stelde één vraag en mocht ook de stemmen rond de PWA-vervanging helpen tellen. © FODI
Redactie KW

Tijdens het vragenkwartiertje in de Ingelmunsterse gemeenteraad vroeg Koen Depreiter (CD&V-oppositie) hoe het komt dat er betonblokken liggen in de Waterstraat, dichtbij het natuurreservaat Mandelhoek, waar het fiets- en wandelpad is gelegen richting Izegem.

Schepen Rob Kindt (De Brug) zei dat dit komt door de werfzone. De aannemers palmden de vroegere bouwsite Desmet in om materiaal te leggen. Die werfzone is afgebakend. “Sommige wielertoeristen zijn wel eens wielerterroristen die het plezant vinden om toch door te rijden. Dit is een levensgevaarlijke situatie. Ik vraag een beetje burgerzin van de fietsers. Blijf uit die zone, want daar passeren enorm veel vrachtwagens. Wie de werken aan de Valora wil volgen, volgt best de omleiding die voorzien is om tot aan de Waterstraat te geraken.”

Jan Defreyne (CD&V-oppositie) wilde weten hoe het zit met de werken in de Oostrozebekestraat. “AWV zit momenteel in de laatste fase voor het aanstellen van een aannemer, die de hoofdwerken zal uitvoeren in de Oostrozebekestraat”, legt burgemeester Kurt Windels uit. “Het is de bedoeling om tegen 15 november effectief een aannemer aan te duiden. Ze kijken of deelfase 1a nog voor de kerstperiode uitgevoerd kan worden. Deze fase gaat over het aanleggen van een koker in de Meusbroekbeek en de tijdelijke werfweg. Hiervoor zijn er 20 werkdagen voorzien. In totaal staan er 350 werkdagen op de planning.”

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier