Schepen Patrick Claerhout wordt lijsttrekker N-VA Harelbeke

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt huidig schepen Patrick Claerhout lijsttrekker. Hij krijgt een zetje in de rug van gemeenteraadslid Fleur De Buck op de tweede plaats.

Patrick Claerhout (60) is huidig schepen van Werk, Sociale Economie, Onderwijs, Kunstonderwijs, Economie, Ondernemen, Middenstand, Openbare Werken, Verkeer en Mobiliteit. Beroepshalve is hij aannemer van bouw-, verbouw- en interieurwerken. Fleur De Buck (27) is gemeenteraadslid en medezaakvoerder van Traiteur ‘t Gaverke.

“We hebben gekozen voor een mix van mensen met ervaring en enkele jongeren die we absoluut een kans willen geven. Je moet geen jonge mensen aanwerven om op de bank te zitten, om het in voetbaltermen te zeggen. Je moet uitgaan van je eigen sterkte”, duidt voorzitter Filip Vandeputte. “We zijn een team en sterke ploeg. We kunnen onze ervaring van de bijna voorbije 6 jaar gebruiken. We kunnen daar uit putten om verder te doen. Het wordt een andere verhaal dan vorige jaren”, zegt Patrick. Verder raakte niets bekend van de lijstduwer of invulling van de lijst. “Daar is het nog een beetje te vroeg voor. Iedereen blijft aan boord”, aldus de voorzitter.

(PVH – foto LOO)