Schepen Jaak Lingier geeft fakkel na amper twee maanden al door in Oudenburg

Jaak Lingier neemt afscheid als schepen na amper twee maanden. Burgemeester Anthony Dumarey (rechts) heeft begrip voor de beslissing. © LIN
Redactie KW

Jaak Lingier (Open Vld) houdt het na amper twee maanden al bekeken als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en als schepen. Jaak Lingier neemt meteen ook afscheid als gemeenteraadslid. Hij kreeg zijn vele taken op politiek vlak niet gecombineerd met zijn succesvolle horecazaak Jakri en wil geen half werk afleveren. Romina Vanhooren volgt hem op in het schepencollege.

“Ik heb de beslissing weloverwogen genomen na heel wat gesprekken met mensen in mijn directe omgeving”, legt Jaak Lingier uit. “Als bedrijfsleider van eerst Jacali, daarna uitbater van restaurant Louis Clesse en nu Jakri ben ik het gewoon mij honderd procent te geven voor een project. Ik heb met heel veel enthousiasme mijn mandaat aanvaard en opgenomen in januari, maar ik merk dat ik mij door mijn drukke agenda niet volledig kan wijden aan de job. Daarom geef ik vandaag de fakkel door aan Romina om me weer volledig te kunnen focussen op de Jakri. Zo wil ik nog steeds mijn bijdrage leveren aan ‘meer leven in Oudenburg’.”

Dertig

“Jaak heeft de voorbije decennia voor onze afdeling enorm veel betekend, zowel voor als achter de schermen. Het siert hem deze persoonlijke beslissing te nemen. De uitdagingen in onze stad zijn bijzonder groot en met heel veel enthousiasme wil ik als schepen werk maken van een Oudenburg 2.0. De ervaringen die ik afgelopen jaren opbouwde in Brussel, wil ik komende jaren omzetten in een krachtig Oudenburgs beleid. Nog net voor mijn 30ste verjaardag schepen worden van de mooiste stad van Vlaanderen is een droom die uitkomt“, zegt Romina Vanhooren, de nieuwe schepen.

Doener

“Jaak is al mijn gehele politieke carrière mijn compagnon du route. Het is altijd een voorrecht geweest om met hem zo nauw samen te kunnen werken. Ik ken Jaak ook als een doener. Wat hij doet, wil hij goed doen. Het siert Jaak dat hij eerlijk binnen de partij zijn gevoelens heeft gedeeld en dit eerst intern heeft besproken. Daarom begrijp ik Jaaks beslissing om zijn mandaat door te geven aan Romina. Ik verlies een persoonlijke vriend binnen het college, maar mag met Romina een zeer waardige opvolgster verwelkomen”, reageert burgemeester Anthony Dumarey.

Romina Vanhooren volgt Jaak Lingier op.
Romina Vanhooren volgt Jaak Lingier op.© LIN

Romina Vanhooren zal in de eerstkomende OCMW-raad van 13 maart de eed afleggen als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en toegevoegd worden aan het college van burgemeester en schepenen. Tot de bevoegdheden behoren armoedebestrijding, gezin, jeugd, markten en kermissen, seniorenbeleid en derde leeftijd, sociale economie, sociale zaken, volksgezondheid, bestrijding van schadelijke dieren en planten en woonbeleid. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier