Sammy Roelant haakt af voor verkiezingen in Brugge

28/05/18 om 16:28 - Bijgewerkt om 17:31

De voormalige Groen-kopman zou in oktober op de vijfde plaats van de lijst 'Brugse Vrijen' van burgemeester Renaat Landuyt opkomen.

Sammy Roelant haakt af voor verkiezingen in Brugge

"Ik heb beslist niet mee te doen met de volgende gemeenteraadsverkiezingen", maakte Sammy Roelant maandag bekend op Facebook. "Gezondheidsproblemen laten niet langer toe om een stresserend en belastend engagement in de politiek te blijven beoefenen. De komende tijd gaat mijn prioriteit uit naar herstel en rust. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft.

Gezondheidsproblemen gooien dus roet in het eten voor het gemeenteraadslid. "Ik wens te benadrukken dat ik nog steeds 100% achter het project 'Verder met Brugge' van Burgemeester Landuyt sta. Ik vind het spijtig dat ik niet meer zal kunnen doen om mee voor een mooie overwinning te zorgen."

"Het doet wat pijn om afstand te nemen, maar anderzijds ben ik trots op de verwezenlijkingen van de voorbije jaren", besluit Sammy Roelant. "De lijst van burgemeester Landuyt kan op mijn volle morele steun rekenen. Ik hoop binnen afzienbare tijd achter de schermen opnieuw mijn steentje bij te dragen."

Ook voor Renaat Landuyt komt het afhaken van Sammy Roelant als een donderslag bij heldere hemel. "Ik heb respect voor de persoonlijke situatie van Sammy. Al een tijdje was hij iets minder actief, maar we hadden niet gedacht dat het zo diep zat. Zijn herstel verdient alle prioriteit. Voor de partij: er bestaat natuurlijk beter nieuws om te krijgen. Dat ik rustig blijf? Wat kan ik anders doen? Het is nu aan ons om een waardige vervanger te vinden. Daar zullen we nu de komende uren en dagen over nadenken."

(ON)

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!