Samen Poperinge stelt 7 jonge nieuwkomers voor

V.l.n.r. Marieke Masson, Joere Verslype, Jan Ramon, Guillaume Durnez, Hannes Parent en Kyani Lahoutte. Lilith Desmedt ontbreekt op de foto. (Foto MD)
Redactie KW

Bij Samen werden zeven nieuwe kandidaten voorgesteld. Opnieuw stuk voor stuk nieuwkomers op het politieke toneel. “Met zeven kandidaten jonger dan 30 jaar heeft ons team echt wel voeling met wat leeft bij het jonge volkje”, aldus schepen Jurgen Vanlerberghe, die de lijst samenstelde.

Marieke Masson (18) is de jongste kandidate op de lijst van Samen. Ze studeert aan het Sint-Janscollege. Papa Patrick en mama Katrien Vanhoudt waren elk op hun beurt al eens kandidaat. Marieke volgt muziek en saxofoon aan de Kunstacademie, oefent twee keer per week en speelt competitie bij Baseballclub The Frontliners waar ze ook de drie- tot achtjarigen traint. Je treft haar ook al eens achter de toonbank bij bakkerij Verlet en in de zomermaanden is ze aan de slag als animator bij Outside Adventure en de speelpleinen De Bollaert en Fantastiek.

Vier van de zeven jongeren zijn afkomstig uit een deelgemeente“, zegt Jurgen Vanlerberghe. Zo ook Joere Verslype (28), die in Proven woont. Hij is actief als verkoper en verzorger van tropische vissen en reptielen. Onder de artiestennaam MC Cleanex werkt hij momenteel aan een derde LP. “Joeres vader zet zich al vele jaren in als coördinator van het bewonersplatform in Proven. Ook Joere hecht veel belang aan volwaardige participatie door inwoners“, weet Jurgen Vanlerberghe te melden.

Andere partijen

“Met Jan Ramon (19) is onze jongste man afkomstig uit Watou. Op een dag kwam hij me interviewen. Hij wou in de politiek en wilde weten of Samen iets voor hem zou zijn. Hij was overigens al gaan spreken met twee andere partijen. Ik was blij dat Jan wat later liet weten dat hij voor Samen koos. Jan is zelfstandig fotograaf met als bijzondere specialisatie landbouwfotografie (www.farmpicturejr.com). Hij studeert eind juni af aan het Poperingse VTI en heeft al een contract getekend in de verkoopsector. Ook zijn trouwplannen voor oktober 2019 liggen al vast”, vertelt Jurgen Vanlerberghe.

“Ons team heeft echt wel voeling met wat leeft bij het jonge volkje”

“Guillaume Durnez (22) woont nog bij zijn ouders in de Nestor Lahayelaan. Hij heeft een relatie met Roxanne Rousseeuw. Hij studeert straks af als industrieel ingenieur biochemie. Hij staat al van jongsaf op het voetbalveld: de voorbije twee seizoenen bij KFC Poperinge, volgend seizoen bij KSK Vlamertinge. Een kleine twee jaar terug deed Guillaume me enkele voorstellen om voor de Poperingse hengelaars wat verbeteringen te doen. Ik was gecharmeerd door zijn gestructureerde aanpak. Goede infrastructuur voor sportclubs en betaalbaar wonen zijn thema’s die zijn bijzondere aandacht wegdragen“, zegt Jurgen.

Hannes Parent (28) woont langs de Abeelseweg. Hij heeft een relatie met ergotherapeute Ellen Cappelle. Professioneel is hij actief als animator in de ouderenzorg en als barman bij Poort Puntkomma. Hij is actief lid bij de Poperingse Bierclub en bestuurslid bij Curieus en SP.A Poperinge. Jurgen Vanlerberghe: “Hannes woont nog maar een viertal jaar in Poperinge. Zijn goedlachse aanpak en sociale ingesteldheid zorgden er voor dat hij in recordtempo een zeer grote vriendenkring uitbouwde. Hannes wil zich in het bijzonder inzetten voor een warme samenleving.”

Verantwoordelijkheid

Kyani Lahoutte (26) is dan weer geboren en getogen in Poperinge. Ze woont samen met haar vriend Jonathan Hardeman in de Sint-Bertinusstraat. Ze is de dochter van de Provense schilder Danny Lahoutte en Josiane Gruwier. Kyani werkt als kapster bij kapsalon Beautyzone. Ze vindt het logisch om als jonge vrouw, die van plan in om haar hele leven in Poperinge te blijven wonen, verantwoordelijkheid op te nemen om deze stad mee vorm te geven.

Lilith Desmedt (21) is de dochter van Melanie Bau en afkomstig uit Roesbrugge. Ze werkt bij Page Electronica en verhuist binnenkort naar het centrum. In de weekends steekt ze de handen uit de mouwen bij haar oma in café D’Heybeeke in Haringe. Lilith is een sociaal-geëngageerde jongedame die ongegeneerd links is. Ze droomt van een warme stad, waar mensen die het wat moeilijker hebben met veel begrip geholpen worden om de draad van hun leven weer op te pakken. Dat het stadsbestuur ruimte blijft scheppen voor een gevarieerd uitgaansleven vindt ze ook een belangrijk aandachtspunt.

(Andres Hollebeke)