Rudi Debeuckelaere klaagt nieuwe vertraging van werken in Bredene aan

De werkzaamheden in de Derbylaan. © MM
Redactie KW

Op het einde van een voor de rest voortkabbelende gemeenteraad heeft Rudi Debeuckelaere (SP.A) maandag duidelijkheid gevraagd over de nieuwe vertraging van de werken in de Derbylaan, Ruiterlaan en Koerslaan. “De buurtbewoners, waarvan ik er een ben, zijn het beu telkens te moeten horen dat de werken opnieuw uitgesteld zijn. Het gemeentebestuur moet duidelijkheid scheppen”, liet Debeuckelaere zijn teleurstelling de vrije loop.

Het is een dossier dat al vele keren op de tekentafel van het gemeentebestuur is teruggekeerd de voorbije jaren: de vernieuwing van de Derby-, Koers- en Ruiterlaan.

“Voor de verkiezingen leek het erop dat de werken, aangekondigd voor oktober, in november eindelijk van start zouden gaan. Maar wat blijkt: er wordt opnieuw een uitstel aangekondigd”, aldus Rudi Debeuckelaere. “Ik heb ervaring genoeg in de lokale politiek om te beseffen dat je als gemeentebestuur niet alles in eigen handen hebt bij dergelijke werken. Maar dit tart elke verbeelding.”

De Watergroep

Schepen voor Openbare Werken Jacques Deroo kon zijn partijgenoot alleen maar bijtreden. “Het studiebureau had ons bij aanvang ten stelligste beloofd dat de werken op tijd, na de zomer, zouden beginnen. Dat hebben we ook zo aangekondigd bij de wijkbewoners. Maar tijdens onze laatste bijeenkomst bleek tot mijn verbijstering dat er plots sprake was van april 2019. Ik heb toen duidelijk gemaakt dat wij deze nieuwe vertraging als gemeentebestuur niet accepteerden.”

De buurtbewoners zijn het beu telkens te moeten horen dat de werken opnieuw uitgesteld zijn

“Waarop de aannemer dan toch maar november naar voren schoof als nieuwe deadline. Laat het duidelijk zijn: de aannemer heeft de werken in de betrokken straten eigenlijk drie maanden laten slabakken. Vorige week leek er plots toch licht aan het einde van de tunnel. Dat was echter buiten De Watergroep gerekend. Die kwam plots aandraven met het bericht dat er nog werken moesten uitgevoerd in de betrokken straten. Ik viel zowat van mijn stoel. Je moet weten dat alle andere nutsmaatschappijen hun grondwerken intussen al hebben afgerond.”

Na de zomer…

Op Debeuckelaeres verzoek om de bewoners in te lichten over de timing kan Deroo naar eigen zeggen dan ook (nog) niet ingaan. “Ik ken de planning van De Watergroep niet en heb daar ook geen greep op. Tot mijn grote frustratie.”

Algemeen directeur Yannick Wittevrongel wees er dan weer op dat de werken in opdracht van Aquafin gebeuren. “Bredene neemt daarvan maar een deeltje voor zijn rekening.” En heeft er dus ook de regie niet over, liet de algemeen directeur uitschijnen.

Rudi Debeuckelaere vroeg zich af hoe geloofwaardig de gemeente in dit dossier nog is. “Ik eis alleszins een vergadering met De Watergroep, waarna een nieuwe bewonersbrief kan vertrekken. We hebben als gemeentebestuur geprobeerd zo correct mogelijk te communiceren in dit dossier. Ons was meegedeeld: de werken beginnen na de zomer. Dat was duidelijk buiten de waard gerekend…”, besloot schepen Deroo.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier