Romenstraat in Westrozebeke in de toekomst wellicht André Dejonghestraat

De Romenstraat wordt vernoemd naar André Dejonghe, de stichter van Pinguïn. © (GF)
Redactie KW

De Stadense gemeenteraad keurde unaniem het principiële voorstel goed om de verlegde Romenstraat om te dopen tot André Dejonghestraat.

“De huidige Romenstraat zal worden ingenomen door Greenyard, het vroegere Pinguin”, legt cultuurschepen Marc Bogaert (N-VA) uit”Er wordt een nieuwe Romenstraat aangelegd aan de rand van de nog uit te breiden bedrijfssite. De nieuwe straat komt verder van het centrum van de deelgemeente Westrozebeke te liggen en zorgt voor een verbinding tussen de Provinciebaan en de Vijverbosstraat. Voor de nieuwe weg die tevens de toekomstige hoofdtoegang naar Greenyard zal vormen moet er nog een straatnaam gekozen worden.”

“De cultuurraad formuleerde drie voorstellen : de André Dejonghestraat, Boerenerf en Voskensstraat. Boerenerf verwijst naar de sporen van een middeleeuws boerenerf die gevonden werden tijdens archeologisch onderzoek naar aanleiding van de aanleg van de weg. Voskensstraat verwijst dan weer naar het vroegere café Voskens dat zich nabij de weg bevond. Wijlen André Dejonghe was dan weer de stichter van het bedrijf Pinguin, het huidige Greenyard. Uiteindelijk werd voor deze laatste naam gekozen.”

Na een openbaar onderzoek wordt de straatnaam later nog eens ter definitieve stemming voorgelegd aan de gemeenteraad.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier