Roland Declerck komt op met eenmanslijst ‘IK’ in Houthulst

Roland Declerck was vele jaren journalist en fotograaf voor Krant van West-Vlaanderen. © ACK
Redactie KW

Houthulstenaars kunnen op 14 oktober stemmen op maar liefst zes verschillende lijsten.

Dat CD&V-Plus Lijst van de Burgemeester, N-VA, SP.A, Open VLD en Lokaal #8650 al op het verkiezingsblad stonden in Houthulst, wisten we al. Nu blijkt dat er nog een zesde lijst dingt naar de stem van de Houthulstenaar.

Het gaat om de eenmanslijst ‘IK’ van Klerkenaar Roland Declerck. Roland is 67 jaar en werkte lange tijd in Roeselare voor de Bank van Roeselare. Hij was ook vele jaren journalist en fotograaf voor Krant van West-Vlaanderen. Nu is hij met pensioen en zit hij in het bestuur van de Klerkense seniorenvereniging Jong van Hart.

Over het waarom van zijn kandidaatstelling heeft Roland altijd geheimzinnig gedaan en ook nu wil hij er niets over kwijt. “Ik geef geen commentaar tot 15 oktober”, zegt hij kort aan de telefoon. Naar verluidt wilde Roland liever niet dat zijn lijst aan het licht kwam omdat hij op verkiezingszondag zijn gemeentegenoten wilde verrassen.

Roland is getrouwd met Gerda Covemaeker en vader van Helder en Saralie. Hij diende zaterdagmorgen samen met twee getuigen, onder wie zijn zoon, de voordrachtsakte van zijn lijst in op het gemeentehuis van Houthulst.

(TOGH)