Renaat Landuyt versus Dirk De fauw: wie is het meest geschikt als burgemeester?

12/10/18 om 11:58 - Bijgewerkt om 13:02

Als we ons baseren op de verkiezingen van 2012 en we de laatste peilingen mogen geloven, is Dirk De fauw (CD&V) dé uitdager van Renaat Landuyt (SP.A). De twee werken al zes jaar samen, maar staan straks lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om het burgemeesterschap. "Je voelt echt dat het deze keer burgemeestersverkiezingen zijn."

U hebt zichzelf, als uittredend burgemeester, tot hét voorwerp van de verkiezingen gemaakt, met de uitspraak dat u ermee stopt als u één stem minder behaalt. Een gewaagde gok?

Renaat Landuyt: "Het is een menselijke uitspraak. Sinds 2013 heb ik nog nooit zoveel gewerkt. Dag en nacht voor Brugge. Ik heb minder tijd voor mijn gezin dan toen ik nog minister was. Naar een minister kijken de mensen op, een burgemeester pakken ze vast. De reorganisatie van het stadspersoneel en de grote investeringen voor Brugge hebben tijd en zweet gekost. Daarom hoop ik op steun. Als ik niet één mens meer kan overtuigen van mijn inzet, zal dat pijn doen. Het is geen tactische zet."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!