Reglement renteloze leningen voor erkende verenigingen in Staden uitgebreid

© (Foto Joke)
Redactie KW

De Stadense gemeenteraad keurde unaniem de uitbreiding van het reglement voor renteloze leningen aan erkende verenigingen goed. De CD & V-oppositie zei het vreemd te vinden dat het reglement net voor de verkiezingen aan de raad werd voorgelegd.

“Het reglement werd uitgebreid met leningen voor onroerende goederen“, legt schepen van financiën Nikolaas Bourgeois (N-VA) uit. “Verenigingen hebben nood aan degelijke huisvesting. We kregen van zowel jeugd- als sportverenigingen concrete vragen om hen bij te staan bij het verwerven, renoveren of uitbreiden van onroerende goederen. Een clublokaal is essentieel voor het voortbestaan van een vereniging. In het reglement zitten een aantal objectieve criteria verwerkt om verenigingen al dan niet een renteloze lening toe te kennen. Verenigingen die een renteloze lening krijgen voor een onroerend goed kunnen maximum 50 procent van de koopsom of werkelijke bouw of verbouwkosten lenen. Voor onroerende goederen is er een maximale terugbetalingstermijn van 25 jaar.”

CD & V keurde het uitgebreide reglement goed, maar had zijn bedenkingen. “Het aanschijn van 14 oktober druppelt van dit voorstel af”, stelt fractieleider Hans Mommerency. “Tijdens deze legislatuur werden door ons diverse voorstellen in dat verband gedaan, maar die werden telkens afgeketst. Een paar weken voor de verkiezingen blijkt het item nu toch heel belangrijk. Het voorstel is niet perfect, maar we gaan dit toch goedkeuren omwille van het te lang talmende beleid“.

(BCH – Foto Joke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier