Puigdemont eet paella met N-VA in Koksijde

23/09/18 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:32

Tussen de Catalanen die strijden voor hun onafhankelijkheid en de N-VA-partij die streeft naar Vlaamse onafhankelijkheid zijn de solidariteit en de vriendschapsbanden nog sterker geworden sedert Carles Puigdemont, de 130ste president van de 'Generalitat de Catalunia' na het onafhankelijkheidsreferendum en de goedkeuring van de resolutie over onafhankelijkheid in oktober 2017 zijn land verliet en momenteel in België in ballingschap leeft. Die vriendschap en solidariteit werden extra in de verf gezet op een symbolische paella-avond met N-VA Koksijde-Oostduinkerke, waar zo'n 300 aanwezige N-VA'ers de Catalaanse president een hart onder de riem staken.

Als nationaal N-VA ondervoorzitter en Europees parlementslid coördineert Sander Loones de internationale contacten van de N-VA, en ook die met Catalonië en de Catalaanse delegatie in ballingschap in ons land. Daartoe behoren ook president Puigdemont en een aantal Catalaanse ministers. Sander Loones: "Het was president Puigdemont zelf die vroeg of hij en zijn entourage erbij ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!